Actualitate

Tomograful de la Spitalul 700, în funcţiune din 15 februarie

 | 30 ianuarie 2012, 20:25 | 0 comentarii | 

IMG_2969Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu face demersuri pentru a pune în funcţiune tomograful cel nou. Acesta a fost instalat la Spitalul 700, fiind supus testelor necesare pentru obţinerea aprobării de funcţionare. Managerul Vasile Stănculete aproximează ca cel mai târziu la 15 februarie tomograful ar putea fi pus în funcţiune.

Semnatura eletronica CertDigital

Birocraţia din ţara noastră este singura vinovată de întârzierile apărute în punerea în funcţiune a tomografului de la Spitalul 700. Conducerea unităţii sanitare a făcut toate demersurile pentru ca aparatul să deservească pacienţii într-un timp cât mai scurt, dar toate eforturile s-au izbit de o birocraţie ce nu face altceva decât să întârzie momentul punerii în funcţiune a tomografului. „Din păcate birocraţia ne „omoară”. Noi am făcut toate demersurile pentru tomograf, ca el să fie funcţional cât mai curând, dar ne izbim de formalităţi. Tomograful este doar instalat, la ora aceasta. Îi facem teste de calibrare şi apoi trebuie să mergem la Bucureşti să obţinem aprobarea de funcţionare de la CNCAN”, a explicat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

15 februarie, data punerii în funcţiune

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sperau să pună în funcţiune noul tomograf încă din luna decembrie 2011. Totuşi, pentru că formalităţile obligatorii nu au permis acest lucru, noul termen pentru inaugurarea tomografului este mijlocul lunii februarie a acestui an. „Avem un termen pentru punerea în funcţiune a tomografului. Termenul este 15 februarie”, confirmă Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu existenţa acestui nou tomograf înseamnă enorm. Vechiul tomograf, care se află la clădirea de pe Tudor, se defecta frecvent, iar până la remedierea problemei pacienţii fie aşteptau, fie erau nevoiţi să caute soluţii în alte spitale. De aceea, această investiţie este cu atât mai apreciată cu cât era mai mult decât necesară pentru un spital judeţean de urgenţă. Ea nu ar fi fost posibilă fără implicarea Consiliului Judeţean Gorj, care împreună cu Ministerul Sănătăţii a făcut posibilă aducerea noului tomograf.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL