Actualitate

Trofeul Festivalului Naţional “Meleaguri brâncuşiene”, câştigat de o rovinăreancă

 | 02 mai 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Național de Muzică Populară “Meleaguri brâncușiene”, organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, s-a încheiat cu succes, desemnându-şi câştigătorii.

Semnatura eletronica CertDigital

Juriul, format din personalităţi de marcă ale vieţii muzicale româneşti, a avut o misiune dificilă. Din cei 20 de concurenţi, din cele 11 judeţe participante, juriul a ales 10 câştigători. Astfel, la prima secţiune, cea dedicată concurenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, locul I a fost ocupat de Dinu Maria Adelina din judeţul Olt, pe locul secund a fost desemnată Agrijan Arlesiana Alina din Cluj, pe poziţia a treia s-a clasat târgujianca Orleanu Cornelia, iar menţiunile au ajuns la participantele Gligor Anamaria din Alba şi Drăghici Lavinia Maria din Brăila.
În ceea ce priveşte secţiunea a doua, dedicată tinerelor talente cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani, podiumul a fost ocupat astfel: locul I – Betej Elena Andrada Mădălina din Târgu-Jiu;: locul II – Bălu Nicolae din Alba; locul III – Mărgineanu George din Argeş; menţiuni – Ghelase Nicoleta din Brăila şi Vădrariu Valentin din Caraş Severin. Premiul special pentru autenticitatea costumului popular i-a fost acordat tot târgujiencei Betej Elena Andrada.
Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat de Larisa Cârlugea, o tânără în vârstă de 14 ani, din oraşul Rovinari, elevă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, la clasa de canto muzică populară coordonată de doamna Emilia Drăgotoiu Nanu.
Scopul acestui festival-concurs a fost acela de a încuraja şi de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente, promovarea şi stimularea celor mai valoroase prezenţe.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL