Actualitate

Trofeul Festivalului Naţional “Meleaguri brâncuşiene”, câştigat de o rovinăreancă

 | 02 mai 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Național de Muzică Populară “Meleaguri brâncușiene”, organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, s-a încheiat cu succes, desemnându-şi câştigătorii.

Semnatura eletronica CertDigital

Juriul, format din personalităţi de marcă ale vieţii muzicale româneşti, a avut o misiune dificilă. Din cei 20 de concurenţi, din cele 11 judeţe participante, juriul a ales 10 câştigători. Astfel, la prima secţiune, cea dedicată concurenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, locul I a fost ocupat de Dinu Maria Adelina din judeţul Olt, pe locul secund a fost desemnată Agrijan Arlesiana Alina din Cluj, pe poziţia a treia s-a clasat târgujianca Orleanu Cornelia, iar menţiunile au ajuns la participantele Gligor Anamaria din Alba şi Drăghici Lavinia Maria din Brăila.
În ceea ce priveşte secţiunea a doua, dedicată tinerelor talente cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani, podiumul a fost ocupat astfel: locul I – Betej Elena Andrada Mădălina din Târgu-Jiu;: locul II – Bălu Nicolae din Alba; locul III – Mărgineanu George din Argeş; menţiuni – Ghelase Nicoleta din Brăila şi Vădrariu Valentin din Caraş Severin. Premiul special pentru autenticitatea costumului popular i-a fost acordat tot târgujiencei Betej Elena Andrada.
Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat de Larisa Cârlugea, o tânără în vârstă de 14 ani, din oraşul Rovinari, elevă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, la clasa de canto muzică populară coordonată de doamna Emilia Drăgotoiu Nanu.
Scopul acestui festival-concurs a fost acela de a încuraja şi de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente, promovarea şi stimularea celor mai valoroase prezenţe.
Izabella Molnar

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL