Tutunaru, reales a treia oară lider sindical al funcționarilor Primăriei Motru

453

La scrutinul privind alegerea liderului Sindicatului Liber al Funcționarilor din Primăria Motru au candidat, vineri, la ora 15.00, Pavel Tutunaru, căruia îi expirase al doilea mandat de președinte al acestui for, și Mihăiță Cornoiu, un apropiat al actualei administrații. Evenimentul nu a fost unul fără incidente, la începutul acestuia existând discuții, în legătură cu felul în care trebuia votat viitorul lider, adică secret, cum prevedea statutul sindicatului, ori deschis. În final, votul a fost unul deschis, după ce s-a supus la vot democratic procedura de alegere, iar cei în jur de 152 de sindicaliști l-au votat în marea lor majoritate pe Pavel Tutunaru pentru un nou mandat de lider sindical. Contracandidatul lui Tutunaru a obținut însă un scor rușinos, adică doar două voturi, unul fiind cu siguranță votul propriu, în timp ce Tutunaru a luat 141 de voturi, 4 fiind abțineri.
“Eu nu am interes politic, ci doar să îi reprezint pe oameni. Eu am înființat acest sindicat. Mă bat să nu se taie salariile în Primăria Motru, noi avem o anvelopă salarială aprobată pentru anul în curs așa că în 2017 nu se taie salarii în instituție”, a declarat liderul sindical, anunțând că se intenționează tăieri drastice de salarii la cam toate categoriile de funcționari. Vizate sunt salariile mari din instituția publică.

Ani de procese pentru drepturi salariale
Pavel Tutunaru și-a recâștigat astfel poziția în fruntea Sindicatului Liber al Funcționarilor din Primăria Motru, care numără 230 de membri, pentru un nou mandat. Acesta va dura 4 ani, în 2021 liderul sindical ieșind la pensie.
De la scrutin a fost dat afară, vineri, Dan Matei, consilierul primarului în exercițiu, pe motiv că acesta nu avea ce căuta acolo nefiind membru de sindicat.
“Sunt funcționar de carieră și am ajuns cu greu la aceste salarii și nu sunt de acord să se reducă niciun leu”, a completat liderul sindical.

Mandatul președintelui de sindicat nu va fi unul ușor, dacă ne gândim că aplicarea legii salarizării ar putea duce și la scăderea salariilor unor angajați ai Primăriei Motru, instituție cunoscută pentru cele mai mari drepturi salariale acordate funcționarilor, de la nivelul întregului județ.
Asta deoarece, angajații Primăriei Motru au cele mai mari salarii din Gorj, funcționarii obținând în instanță, în ultimii ani, o serie de drepturi de care nu au parte și colegii lor de la primăriile din județ. De altfel, bibliotecara șefă, aflată în subordinea Primăriei Motru, are un salariu de peste 5500 de lei brut, urmare a unui spor primit recent de la instituția publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here