Actualitate

UCB înființează Colegiul Național de Intelligence și Siguranță Națională la Târgu-Jiu

 | 10 ianuarie 2017, 00:30 | 0 comentarii | 

Diplomație și siguranță națională, asta s-ar putea studia la universitatea de stat din Târgu-Jiu din toamna acestui an. Asta deoarece Centrul de Strategii Aplicate din București a transmis o propunere de parteneriat instituției de învățământ superior din municipiu, în sensul realizării la Târgu-Jiu, în incinta UCB, a Colegiului Național de Intelligence și Siguranță Națională. Propunerea a fost aprobată de Senatul UCB, în ultima ședință, în prezent redactându-se acordul dintre cele două instituții.

Semnatura eletronica CertDigital

Senatul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, întrunit în ultima sa ședință pe 2016, a decis să aprobe propunerea Consiliului de Administrație al instituției de învățământ superior în ce privește înființarea în cadrul UCB a unui Colegiu Național de Intelligence și Siguranță Națională. Potrivit hotărârii Senatului UCB din 22 decembrie, activitățiile colegiului respectiv vor urma să se realizeze în parteneriat cu Centrul de Strategii Aplicate de la București. Biroul de presă al UCB a transmis, la solicitarea Gorjeanul, că propunerea înființării acestui colegiu vine de la Centrul de Strategii Aplicate, instituție etalon pentru studierea diplomației și siguranței naționale, care dorește ca și gorjenii să aibă acces mult mai ușor la aceste cursuri pentru care este specializat CSA.
“Există posibilitatea realizării în cadrul UCB a acestui Colegiu Național de Intelligence și Siguranță Națională, proceduri care ar putea să se încheie în vară. Deocamdată se lucrează la realizarea unui acord între cele două instituții, Universitatea “Constantin Brâncuși” și Centrul de Strategii Aplicate, document care ar urma să cuprindă și ce fel de cursuri, durata și modalitatea de înscriere ar urma să se realizeze în cadrul noii structuri”, a declarat Oana Popescu, purtătorul de cuvânt al UCB.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL