Actualitate

Un restaurant şi două magazine alimentare, sancţionate de inspectorii DSVSA

 | 09 august 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

În ultima săptămână, echipele Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Baia de Fier, Bâlteni, Băleşti, Bengeşti, Bustuchin, Bumbeşti-Jiu, Câlnic, Ciuperceni, Dăneşti, Drăguţeşti, Godineşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Lainici, Motru, Novaci, Roşia-de-Amaradia, Rovinari, Săcelu, Săuleşti, Teleşti, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, Ţicleni.

Semnatura eletronica CertDigital

Inspecţii au fost demarate în vederea verificării modului de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza Programului de Supraveghere şi Control pentru anul 2017 şi a unor tematici specifice de control (controale în unităţile de alimentaţie publică situate în zone turistice), concretizate într-un număr total de 120 de inspecţii; înregistrarea a cinci obiective supuse controlului – două magazine alimentare (Târgu-Jiu, Ţicleni), două baruri (Bustuchin, Târgu-Jiu) şi un mijloc de transport al produselor alimentare; soluţionarea unui număr de cinci sesizări din partea consumatorilor la un magazin alimentar şi patru supermarket-uri (Târgu-Jiu, Băleşti). “În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost amendate prin aplicarea următoarelor sancţiuni contravenţionale: o sancţiune în cuantum de 2.000 de lei la un restaurant, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate – carne porc, legume, carne pasăre, peşte, lipsa contractului pentru SNCU cu o firmă specializată, înregistrările generate de procedurile HACCP se efectuează cu intermitenţă; o amendă de 2.000 de lei la un magazin alimentar din Târgu-Jiu, pentru încălcarea normelor în vigoare privind depozitarea produselor alimentare; o altă sancţiune de 600 de lei la un magazin alimentar din Fărcăşeşti, pentru lipsa echipamentului de protecţie sanitară şi manipularea neigienică a alimentelor în timpul comercializării către consumatori.” au precizat reprezentanții DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL