Zeci de profesori din Gorj au promovat definitivatul: Doi foști fotbaliști de la Pandurii au obținut 10 pe linie

750

77 dintre cele 109 cadre didactice, care au susținut proba scrisă a examenului de definitivat, sesiunea 2017, au obţinut note de promovare. Din cele 120 de persoane înscrise, 11 fie s-au retras, fie au lipsit fără să-și justifice decizia. În perioada 25-26 aprilie pot fi depuse contestații, iar pe 30 aprilie vor fi afişate rezultatele finale. ”32 din 109 candidați prezenți la proba scrisă nu au obținut media 8, calculată conform metodologiei, necesară promovării examenului. Marți și miercuri se înregistrează contestațiile, la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, acolo unde au susținut proba scrisă”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj. Doi profesori de Educație Fizică și Sport, un fost atacant de la Extensiv Craiova și un fost portar de la Pandurii Târgu-Jiu, au obținut 10 pe linie. Dorin Hîrsu, un profesor în vârstă de 44 de ani, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, fostul portar al echipei Pandurii Târgu-Jiu, este unul dintre cei cu care se poate mândri Gorjul. Acesta a susținut proba scrisă a examenului de definitivat de ziua lui, reușind să obțină 10, la fel ca și la celelalte probe. ”Am fost portar la Pandurii, am jucat zece ani la Pandurii, atât în Liga a II-a, cât și în Liga I, am fost și antrenor cu portarii. Chiar am învățat pentru definitivat, a fost vacanță, pentru mine nu a fost Paște. De ziua mea, pe 20 aprilie, am dat examenul, proba scrisă. A fost cu noroc”, a declarat fostul portar Dorin Hîrsu.
Celălalt dascăl de nota 10 este Cătălin Bucă, fostul atacant de la Extensiv Craiova, cel care a jucat și la Pandurii Târgu-Jiu, alături de Hîrsu. Acesta este profesor la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu. Sunt însă și candidați la polul opus, care au obținut notele 2.05 și 2.8.
Prima etapă a examenului de definitivare în învățământ a constat în susținerea inspecțiilor de specialitate și evaluarea portofoliului profesional al candidaților.
Spre deosebire de anii precedenți, la proba scrisă candidații au avut de soluționat doar două subiecte: un subiect va fi centrat pe specialitatea candidatului (cu o pondere de 60%), iar celălalt subiect pe metodica predării specialității (cu o pondere de 30%), 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8, dar spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota va fi calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Harsu nu stie bine sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste si ia 10 ,halal scoala .Nu stiu ce pot intelege copii de la un asemenea exemplar animal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here