Acuzații: Curs de management pentru dascălii din Gorj, susținut în condiții improprii la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu!

624

Condițiile improprii în care s-a organizat în weekend un curs de formare în management, de către un ONG din Călărași, curs la care s-au înscris 150 de cadre didactice din Gorj, au fost criticate de o profesoară din județ. Cadrul didactic susține pentru Gorjeanul că, a fost prezent, sâmbătă, într-o sală de clasă de la Colegiul Tehnic Nr.2, din municipiu, unde s-a organizat cursul, în clasă fiind însă scaune rupte, parchetul murdar și spațiul neigienizat. Femeia a acuzat conducerea Inspectoratului Școlar Gorj și Casa Corpului Didactic(CCD) de condițiile oferite de unitatea de învățământ, asta în situația în care fiecare participant la curs plătește ONG-ului în cauză 850 de lei pentru diploma în baza căreia absolventul poate accede în funcții la nivel educațional.

150 de cadre didactice din Gorj, care vor să nu rateze posibilitatea de a promova într-o funcție de director, de școală ori de inspector școlar s-au înscris în acest an de învățământ la cursul organizat în Gorj de Asociația Egomundi din Călărași. Cursul de formare profesională pe management educațional durează patru luni, absolvenții urmând să primească diploma în decembrie ori în ianuarie, în funcție de data înscrierii la acesta. Cursul costă 840-850 de lei, plătit din buzunar de cursantul înscris, iar orele sunt organizate în școli partenere ale CCD, unitățile în cauză suportând cheltuielile legate de folosirea spațiilor. Aceste cursuri sunt un ajutor pentru CCD și un sprijin pentru profesorii din județ, spune directorul Casei Corpului Didactic, prof. Valeria Vîlceanu.

Săli curate sau mai puțin curate..!
În weekend însă, Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu a pus la dispoziția asociației din Călărași 6 săli de clasă din unitatea de învățământ aflată în imediata vecinătate a sediului IȘJ Gorj. Clasele au fost mai bune sau mai proaste în ceea ce privește condițiile, reprezentanții CCD recunoscând că în unele au fost probleme semnalate de profesoara în cauză, cu mențiunea că toți participanții au avut însă pe ce se așeza. De altfel, mobilierul rupt este, fără tăgadă, o consecință a activităților nu tocmai corecte ale elevilor din această școală, mai spun cei de la CCD, absolvind IȘJ-ul de vreo vină pentru acuzațiile aduse de cadrul didactic, supărat că pentru banii plătiți asociației nu a beneficiat și de condiții la cursul de management.

Profesorii nu au condiții, dar elevii au?!
“Pe 17 noiembrie 2018, numeroase cadre didactice din Gorj au desfășurat cursuri de perfecționare pentru management. IȘJ Gorj și CCD Gorj i-au tratat însă cu indiferență pe profesorii participanți și le-au pus la dispoziție o sală de clasă improprie, în Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu, lângă IȘJ Gorj. Acolo erau scaune rupte, sala era neigienizată, iar parchetul era murdar în timp ce atmosfera era sufocantă”, a sesizat profesoara. Directorul CCD Gorj susține că la instituția pe care o conduce nu s-a sesizat vreo neregulă după cursul de sâmbătă și nici la IȘJ, cum nu s-a reclamat, sâmbătă, nici conducerii asociației din Călărași, directorul acesteia fiind prezent la Târgu-Jiu. Reprezentanții CCD dau asigurări că vor cere școlilor partenere clase mai bune în ceea ce privește cursul respectiv, chiar dacă sunt conștienți că niciodată o unitate de învățământ nu va permite accesul cursanților în sălile folosite pe post de laborator.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here