Afaceristul Rămescu ajută cu 5500 de lei studentul din Motru care își pierde vederea din lipsa unui medicament!

Mihai Rămescu, patronul Ghiocela SRL din Motru, s-a implicat în campania de ajutorare al tânărului Daniel Naicu, student la Timișoara, inițiată de către deputata Elvira Șarapatin. Omul de afaceri a fost de acord să ajute tânărul bonav din Motru cu suma 5500 de lei, studentul având nevoie urgent de un medicament care costă aproape 4600 de euro, acesta fiind singurul care îi mai poate salva vedere, afectată de o boală gravă. Sorin Boza, directorul general al CE Oltenia a fost de acord, de asemenea, să susțină familia tânărului din Motru, mai ales că tatăl acestuia este angajat al Carierei Lupoaia. Șocant este că sindicatul din care face parte tatăl băiatului, Constantin Naicu fiind chiar vicepreședinte la Sindicatul Liber Cariera Lupoaia, a ajutat familia studentului cu o sumă infimă de bani, mai exact cu 600 de lei. Nicolae Bădița, liderul de sindicat, a tratat cu nepăsare drama familiei Naicu, știut fiind că vicepreședintele său de sindicat este unicul întreținător al familiei sale.

Elvira Șarapatin, deputat PSD, i-a mulțumit lui Mihai Rămescu pentru ajutorul financiar nesperat oferit lui Daniel Naicu, anunțând totodată că Organizația de Femei a PSD Gorj se implică în strângerea banilor necesari pentru procurarea medicamentului Raxone, care, din păcate, nu se poate elibera compensat ori gratuit pacientului deoarece între firma furnizoare și Ministerul Sănătății nu s-a încheiat un protocol. Parlamentarul de Gorj a făcut numeroase diligențe la Ministerul Sănătății și chiar la CJAS Gorj pentru a grăbi semnarea protocolului care trebuie să parcurgă însă niște etape birocratice până la parafare.

Daniel Naicu, de 20 de ani, din Motru, este student al Universității de Vest din Timișoara. Tânărul gorjean studiază deja de trei ani la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Student de nota 10.00 acesta a și lucrat, în paralel cu studiile, și la un retailer din Timișoara. În iunie însă, viața lui Daniel, dar și a familiei sale, s-a schimbat total, tânărului apărându-i, din senin, primele semne ale bolii, acesta pierzându-și vederea, inițial, la un ochi. Tatăl acestuia, Constantin Naicu, povestește că fiul său, a văzut cu o seară înainte, iar în dimineața zilei de 1 iunie și-a pierdut vederea la unul dintre ochi, ca în două săptămâni abia să mai zărească și cu celălalt. Boala s-a instalat brusc și ireversibil, fiind una care apare, conform medicilor, chiar la vârsta de 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here