Agenţii economici, în vizorul poliţiştilor locali

În această perioadă, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul activităţii comerciale din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu,  desfăşoară activităţi de depistare a agenţilor economici, care utilizează domeniul public fără aprobarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Utilizarea domeniului public fără aprobarea Primăriei se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100-500  de lei, conform prevederilor HCL 298/2002.

Activitatea de comercializare a produselor presupune şi expunerea lor, de aceea, în această perioadă comercianţii amplasează în afara punctelor de lucru, la vedere, vitrine şi lăzi frigorifice pentru răcoritoare şi îngheţată, tonete pentru expunerea produselor de cofetărie-patiserie, iar alţii îşi amenajează terase sezoniere. Pentru utilizarea altor spaţii decât cele autorizate, aparţinând domeniului public, din imediata apropiere a punctului de lucru şi nu numai, este necesară aprobarea Primăriei deoarece activitatea nu trebuie să perturbe traficul, să creeze disconfort populaţiei şi nu în ultimul rând, trebuie să fie achitate taxele aferente.

Sancţionaţi de poliţiştii locali
Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul activităţii comerciale din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu, desfăşoară activităţi de depistare a agenţilor economici, care utilizează domeniul public fără aprobarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Utilizarea domeniului public fără aprobarea Primăriei se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100-500 de lei, conform prevederilor HCL 298/2002. „Amenzile se aplică pe loc sau se transmit prin poştă. Acum s-au aplicat sancţiuni la agenţii economici care nu aveau POLITIE MAGAZINE 2documentaţia necesară pentru expunerea produselor. Acţiunile de verificare se desfăşoară în tot oraşul”, a precizat Nicoleta Krupenschi, şef Birou Control Comercial, în cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu.
Potrivit HCL 289/2002, Art.1 lit. a) agenţii economici pot deschide unităţi de comerţ, prestări servicii sau producţie doar în limitele spaţiului deţinut, conform destinaţiei acestuia.
Pentru utilizarea altor spaţii aparţinând domeniului public, din imediata apropiere a celor deţinute legal, în vederea efectuării de activităţi de genul comerţ de întâmpinare, prestări servicii şi altele, se va obţine aprobarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în limitele în care activitatea respectivă nu perturbă traficul pietonal şi auto, nu generează disconfort şi corespunde din punct de vedere al normelor de protecţie a vieţii şi sănătăţii populaţiei şi de protecţie a mediului, achitând totodată taxele aferente. Articolul 2 prevede că „Nerespectarea prevederilor art.1, lit. a) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei”.
POLITIE MAGAZINE 3Conform Art. 5, la stabilirea amplasamentelor pentru comerţ stradal se va ţine cont de următoarele specificaţii: se interzice amplasarea pe spaţii verzi; la o distanţă mai mică de 5m de materialul dendrofloricol; pe poduri sau la o distanţă mai mică de 50 metri faţă de acestea; pe trotuare mai înguste de 2 metri sau atunci când nu se poate asigura circulaţia pietonală; la o distanţă mai mică de 5 metri faţă de trecerile de pietoni, staţiile mijloacelor de transport în comun. Totodată, se va ţine cont la expunerea produselor şi de asigurarea vizibilităţii în intersecţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here