Ajutor pentru refacerea “sinteticului”

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a anunţat pe site-ul oficial că Primăria Municipiului şi-a manifestat intenţia de a reface terenul doi din incinta Complexului Sportiv. Practic, autorităţile locale se angajează să monteze un nou covor sintetic, după ce, timp de aproape 3 ani, antrenorii şi juniorii de la echipa fanion a Gorjului s-au chinuit pe terenurile din judeţ.
“Primăria Municipiului Târgu Jiu intenţionează să amenajeze, în regim de urgenţă, terenul de fotbal nr.2 din incinta Complexului Sportiv Municipal ca teren de antrenament, pentru ca acesta să poată fi utilizat, în principal de grupele de juniori ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu care în prezent sunt nevoite să se deplaseze în alte localităţi de pe raza judeţului pentru antrenamente şi susţinerea etapelor de campionat, deplasări care cresc efortul financiar necesar susţinerii la nivel competitiv a acestor sportivi”, se arată în solicitarea transmisă către clubul Pandurii şi semnată de primarul Marcel Romanescu.
Conducerea clubului Pandurii a anunţat deja că se vor face demersurile necesare pentru ca lucrările la terenul 2 să poată începe imediat ce temperatura va permite acest lucru. Situaţia anormală de la Complexul Sportiv a generat mai multe “dezertări” din cadrul grupelor de copii, juniorii de valoare fiind nevoiţi să caute condiţii pentru performanţă.
“Începând din luna mai 2015, când a fost decopertat terenul sintetic, pe care se pregăteau, dar şi disputau jocurile oficiale toţi fotbaliştii de la grupele de copii şi juniori ale clubului Pandurii, aceştia au fost nevoiţi să efectueze antrenamente şi să dispute jocurile oficiale pe terenuri din alte localităţi aflate la distanţe considerabile faţă de Municipiul Târgu Jiu. Din cauza distanţelor foarte mari pe care le aveau de parcurs, clubul a pierdut o parte dintre juniorii al căror program şcolar era grav afectat de deplasările zilnice la terenurile de antrenament sau la jocuri. (…)Menţionăm că s-a ajuns în situaţia actuală din cauza dezinteresului foştilor responsabili ai clubului pentru sectorul juvenil, pentru că, la momentul decopertării terenului sintetic, existau role de covor sintetic achiziţionate de clubul Pandurii încă din anul 2013 pentru schimbarea suprafeţei sintetice.Conform Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor al Federaţiei Române de Fotbal, clubul Pandurii este obligat să asigure grupelor de copii şi juniori o bază de pregătire cu cel puţin două terenuri în aer liber”, se arată pe panduriics.ro
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here