Ales PSRo, ținut ilegal la distanță de scaunul de consilier municipal: “O să-i dau în judecată pe cei vinovați pentru că ignoră legea, dar și ordinul prefectului legat de numirea mea”

Florentina Petrișor, candidat al PSRo la alegerile locale din vara anului trecut, pentru un loc de consilier local la Motru, așteaptă de o lună de zile ca forul de conducere să o numească în postul vacant din CL. Funcția a devenit liberă, după ce fostul ocupant, Cristian Rădulescu, a rămas fără sprijinul politic al PSRo Motru. Partidul a nominalizat-o pe Petrișor pentru post, în timp ce Instituția Prefectului Gorj soma, printr-o adresă și un ordin, CL Motru să o valideze în funcție. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre privind validarea mandatului Florentinei Petrișor a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de CL Motru de astăzi.

La finalul lunii august, președintele PSRo Motru, Ilie Petrescu, îl excludea pe consilierul Rădulescu din partid, în cadrul ședinței Biroului Județean al formațiunii politice gorjene. În locul lui Rădulescu, conform legii, trebuia să acceadă în CL Motru următoarea persoană din lista de aleși ai partidului, care au candidat la scrutinul local din 2016. Prima în listă este Florentina Petrișor, fost consilier local și în mandatul încheiat în vara anului trecut. Deși validarea mandatului este discutată la ședințele pe comisii, proiectul dispare de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi, spre surprinderea viitorului consilier. Florentina Petrișor susține că va participa, astăzi, la ședința de CL Motru, de la ora 16.00, așteptând să fie, totuși, validată, atât timp cât scaunul lăsat liber de fostul său coleg nu este ocupat de nimeni.

PSRo a nominalizat-o pe Petrișor!
“O să-i dau în judecată pe cei vinovați pentru că ignoră legea, dar și adresa prefectului legat de numirea mea în postul liber de consilier local. Voi participa în sală la ședința ordinară și am invitat acolo și reprezentanții Prefecturii Gorj să vadă și dânșii cum se aplică legea în acest for local de conducere. Nu este posibil să aștept aiurea să mi se valideze mandatul și nici ca deciziile luate de PSRo să fie răstălmăcite de liberali”, a spus, revoltată, Florentina Petrișor. De altfel, prin adresa nr.12919 din 12 septembrie 2017 și prin ordinul 227 din 11 septembrie 2017, Instituția Prefectului Județului Gorj îi cere Primăriei și Consiliului Local Motru să valideze următorul ales al PSRo în funcția vacantă din CL, urmare a pierderii calității de membru al partidului respectiv de către Cristian Rădulescu, postul fiind al candidaților din această organizație.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here