Alimentaţie sănătoasă pentru o piele frumoasă

455
alimentatia sanatoasa1În ziua de azi ne confruntăm cu o alimentaţie dominată de conservanţi şi aditivi. E suficient să citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care le cumpăraţi şi le depozitaţi în frigider.
Consumând în fiecare zi aceste adevărate colecţii de „E-uri”, vă riscaţi atât sănătatea cât şi frumuseţea.

Semne vizibile se vor vedea, la început, la nivelul pielii. Vă confruntaţi cu celulita ? Ei bine, faceţi tot felul de tratamente şi observaţi că nu sunt eficente, dar nu vă gândiţi că în spatele acestui demers, se ascund obiceiuri alimentare greşite, corelate cu anumite tulburări hormonale.
Înainte de a aplica tot felul de loţiuni şi creme, pentru eradicarea celulitei, trebuie să vezi care sunt duşmanii pielii şi să-i elimini.
Într-o emisiune televizată, Gheorghe Mencinicopschi, doctor nutriţionist, a prezentat care sunt cele mai dăunătoare alimente care pun în pericol frumuseţea pielii.
Iată sinteza discursului:
– în Canada s-a dezvoltat un trend al locatarilor, adică cei care consumă alimente specifice zonei în care locuiesc;
– este indicat să consumăm fructe şi legume de sezon;
– celulita nu este legată neapărat de numărul de kilograme – sunt multe persoane slabe care au celulită;
– celulita se datorează alimentelor de calitate proastă;
– din fericire, în ţara noastră nu prea avem de-a face cu legume şi fructe modificate genetic;
– legea obligă producătorii de alimente modificate genetic să menţioneze pe etichetă;
– organismul uman are puterea de a se proteja de substanţelor nocive din alimente;
– copiilor le sunt interzise alimentele cu E-uri, coloranţi, fructe şi legume modificate genetic;
– pielea nu este o barieră infailibilă pentru substanţele toxice;
– peştii care pot afecta sănătatea sunt peştii mari răpitori, care pot fi contaminaţi cu metil-mercur;
– somonul, heringul, macroul, sardinele – sunt peşti indicaţi şi datorită conţinutului de calciu, fosfor, vitamina D şi proteine uşor de digerat;
– pâinea foarte elastică, care se strică repede nu este benefică pentru sănătate – este colorată artificial;
– alimentele naturale reduc şansele de a face celulită;
– de multe ori alimentele sunt făcute ca să devenim sclavii gustului; multe produse pot produce dependenţă;
– celulita se dezvoltă din cauza alimentelor cu valoare energetică foarte mare;
– în multe zone ale ţării apa de la robinet nu ar trebui consumată;
– margarina este un aliment foarte periculos;
– produsele şi grăsimile de origine animală nu sunt atât de nocive pe cât se crede;
– ambalajele din plastic şi aluminiu pot să provoace cancer de sân şi de prostată.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here