Alimente tradiţionale şi brăduţi împodobiţi pentru 50 de familii din Târgu-Jiu

Prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, Primăria Târgu-Jiu a împărţit, ieri, un număr de 50 de pachete cu alimente tradiţionale pentru Sărbătorile de iarnă şi brăduţi împodobiţi pentru tot atâtea familii cu condiţii materiale precare din municipiu.

Intitulată, “Un brăduţ în fiecare casă”, acţiunea a adus fericire pe chipurile târgujienilor cu venituri modeste şi bătrânilor bolnavi. Primele familii vizitate au fost unele care îşi duc traiul în case modeste pe strada Petreşti şi o femeie singură şi cu handicap din zona Ursaţi, şi care au fost deosebit de încântate de sprijinul oferit de municipalitate. “Mulţumesc Primăriei pentru ajutorul oferit. Am fost vizitată şi în anii trecuţi. Sunt o femeie singură, n-am pe nimeni. Cine mă ajută o face doar dacă plătesc pentru că nimeni nu vine degeaba. Am doar 270 de lei pe lună pensie de handicap şi am 56 de ani”, a declarat Ioana Cârciu, o femeie din localitatea componentă Ursaţi. Primarul Marcel Romanescu a trecut, ieri dimineaţă, şi pragul casei familiei Mariei Chera. Aceasta are şase copii şi munceşte cu ziua, singurele venituri fiind alocaţiile minorilor: “Ne bucurăm din suflet de cele oferite de Primăria Târgu-Jiu. Avem doar alocaţia copiilor şi complementara. Avem 6 copii şi lucrez câteodată cu ziua, merg pe la spital să am grijă de bolnavi. Din fericire, copiii învaţă foarte bine, iar fiica cea mare lucrează deja”. De asemenea, o altă familie vizitată a fost compusă și din doi părinţi cu handicap de pe strada Petreşti. “Este binevenit pachetul de la Primăria Târgu-Jiu pentru că dacă noi suntem paralizaţi amândoi, nu putem să pregătim cele necesare. Avem o singură fetiţă în vârstă de 6 ani şi jumătate. Nu aveam ce pune pe masa de Crăciun pentru că amândoi avem pensii de handicap de 270 de lei şi nu putem munci. Cu aceşti bani nu se poate trăi”, a spus emoţionată Elena Desrobitu.

130 de lei/pachet
Acţiunea “Un brăduţ în fiecare casă” este derulată an de an de către Primăria Târgu-Jiu, valoarea fiecărui pachet cu alimente fiind de 130 de lei. La acţiune a participat şi primarul Marcel Romanescu. “Ca în fiecare an încercăm să ajutăm şi noi familiile care, prin Direcţia de Protecţie Socială au fost identificate. Mergem la toate cele 50 de familii cu pachete de sărbători şi un mic brad pentru a simţi şi aceste familii feeria Sărbătorilor de iarnă. Pachetele conţin alimente tradiţionale şi dulciuri, în general produsele pe care le găseşti pe masa fiecărei familii în această perioadă. Valoare fiecărui pachet este de aproape 130 de lei”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu. Tot în această perioadă, Direcţia Publică de Protecţie Socială a împărţit peste 700 de tichete sociale târgujienilor cu venituri modeste, iar asistaţii Cantinei de Ajutor Social şi cei de la Casa Iris vor primi un meniu special cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou. “Şi anul acesta, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a venit în sprijinul unor oameni pentru care viaţa n-a fost aşa de uşoară. Am acordat 727 de tichete sociale. Astăzi (n.r. ieri) acordăm 50 de pachete cu alimente tradiţionale, caltaboşi, cârnaţi, carne de porc, cozonac, unor familii cu mulţi copii, sau bătrâni ori unor persoane cu dizabilităţi. Alături de alimente, aceste familii au primit şi un brăduţ ornamental. De asemenea, şi asistaţii noştri de la Cantina de Ajutor Social, cu ocazia Sărbătorii Crăciunului, vor primi un meniu adaptat acestor sărbători, precum şi asistaţii de la Casa Iris care vor primi un meniu special pentru Crăciun şi pentru Revelion. Încercăm să facem ceva să fie şi pentru ei o sărbătoare şi cred că şi reuşim într-o mică măsură”, a precizat Alina Toader, şef serviciu în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here