Alimente tradiţionale şi brăduţi pentru familiile defavorizate din Târgu-Jiu

La începutul săptămânii viitoare, 50 de familii din municipiul Târgu-Jiu vor primi coşuri cu produse tradiţionale sărbătorilor de Crăciun, precum şi brăduţi gata împodobiţi din partea autorităţilor locale. Acest program a fost instituit la Târgu-Jiu încă de acum câţiva ani şi se intitulează “Un brăduţ în fiecare casă”.

Primăria Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) a pregătit mai multe acţiuni programate pentru săptămânile viitoare menite să vină în sprijinul persoanelor defavorizate, a familiilor cu mulţi copii, condiţii financiare precare ori a bătrânilor bolnavi şi fără aparţinători. Conform Elenei Creţan, şefa DPPS Târgu-Jiu, prima acţiune va fi demararea programului “Un brăduţ în fiecare casă”: “Luni, 14 decembrie, vom face distribuţia de coşuri cu produse alimentare tradiţionale sărbătorilor de Crăciun şi brăduţi împodobiţi pentru 50 de familii din municipiu. Valoarea fiecărui coş cu alimente va fi de 220 de lei, cuantumul alocat acestui program fiind de 11.000 de lei. De asemenea, în perioada 14-16 decembrie, vom face distribuţia tichetelor sociale pentru 1.377 de persoane, valoarea totală a acestora fiind de 41.310 lei”. Valoarea tichetului social în acest an este de 30 de lei. Anul trecut circa o mie de persoane din Târgu-Jiu au primit acest ajutor din partea municipalităţii, iar valoarea tichetului era de doar 20 de lei.

Meniuri speciale pentru asistaţi
Nici târgujienii care servesc masa la Cantina de Ajutor Social ori cei care se află în cadrul Casei Iris nu vor fi uitaţi de municipalitate. În zilele premergătoare Crăciunului, ulterior şi Revelionului, se vor acorda meniuri speciale cu produse tradiţionale asistaţilor de la Casa Iris şi de la Cantina de Ajutor Social. Totodată, noaptea dintre ani va fi sărbătorită aşa cum se cuvine şi de către asistaţii sociali ori de către persoanele care au ieşit din sistemul de protecţie socială. Primăria Târgu-Jiu va organiza astfel şi în acest an evenimentul Revelionul Solidarităţii, a cărui locaţie nu a fost stabilită deocamdată. Autorităţile locale estimează o participare de 200 de persoane şi un cost al evenimentului de aproximativ 20.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here