Amenzi cu nemiluita, pentru magazinele alimentare din judeţ

dsv ..facuta de mineInspectorii sanitar-veterinari gorjeni au efectuat zilele trecute circa 100 de controale în unităţi din Târgu-Jiu, Bumbeşti Jiu, Câlnic, Băleşti, Târgu-Cărbunesti, Aninoasa, Bărbăteşti, Novaci, Cătunele, Motru, Vladimir, Fărcăşeşti, Rovinari, Negomir, Bâlteni, Polovragi.

Astfel au fost verificate 23 de brutării, şapte laboratoare de patiserie-cofetărie, nouă unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, 13 depozite alimentare, o măcelărie, o carmangerie, trei abatoare, tot atâtea târguri săptămânale, precum şi opt unităţi şcolare pentru verificarea condiţiilor de păstrare şi distribuire a produselor lapte-corn, în cadrul Programului guvernamental „Cornul şi laptele” .

În urma acestor inspecţii, ca urmare a neconformităţilor constatate, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au aplicat un număr de 12 amenzi în valoare totală de 14.700 lei. Pe lista sancţiunilor s-au aflat trei magazine alimentare din Târgu-Jiu, Peştişani şi Băleşti, trei depozite alimentare din municipiul Târgu-Jiu, un abator şi o măcelărie din Târgu-Jiu, un laborator de patiserie din aceeaşi localitate, dar şi trei persoane fizice ce vindeau diverse produse în târgul săptămânal de la Novaci.

„Am aplicat şi un singur avertisment, la un laborator de patiserie. Printre motivele aplicării sancţiunilor contravenţionale au fost manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, nerespectarea acestor norme privind întreţinerea spaţiilor de depozitare a alimentelor, condiţiile precare de depozitare, comercializarea directă către consumatorul final al produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. De asemenea, societăţile au fost sancţionate şi pentru neexecutarea acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum şi pentru efectuarea transporturilor de animale, produse şi subproduse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar sau neigienizate.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here