Amenzi în ajun de sărbători

Echipe de control din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat zeci de verificări în ultima săptămână la unităţi din judeţ. S-a avut în vederea verificarea conformităţii cu legislaţia în vigoare în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
Conform lui Nicolae Călescu, şeful DSVSA Gorj, au fost făcute verificări la o carmangerie, o unitate de prelucrare şi achiziţie a ciupercilor, nouă brutării, două depozite alimentare, trei supermarketuri, 26 de magazine alimentare, o cantină, 16 restaurante şi pensiuni, un bar, şi în câte o unitate de fabricare a produselor din ciocolată şi a celor congelate de tip “fornetti”.
“În cursul controalelor organizate în această perioadă, au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate contravenţional. Deja se ştie că săptămâna trecută am aplicat o amendă de 2.000 de lei la hala de carne din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu acolo unde am dispus şi măsuri de remediere a deficienţelor şi va urma un nou control. De asemenea, am aplicat o sancţiune de 600 de lei la o pensiune din zona turistică Rânca pentru depozitarea necorespunzătoare a alimentelor”, a precizat directorul executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here