Amenzi record! Operatori economici, sancţionaţi de Garda de Mediu cu 156.000 de lei

465

Şapte operatori economici din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea au fost sancţionaţi luna trecută de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj în urma unor ample controale derulate atât în domeniul biodiversităţii, cât şi în cel al poluării industriale.

Sancţiuni record aplicate de către comisarii gorjeni ai Gărzii de Mediu! În urma efectuării a 84 de controale pe parcursul lunii iunie, din care 67 au fost în domeniul poluării industriale şi 17 în domeniul biodiversităţii, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de 156.000 de lei.
Potrivit lui Gheorghe Sanda, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj, numărul sancţiunilor aplicate a fost în număr de şapte pentru operatori economici ale căror sedii sunt în judeţele Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. “Din cele şapte sancţiuni contravenţionale aplicate luna trecută de către comisarii noştri amintim: două sancţiuni în valoare de 6.000 lei pentru lipsa unei evidenţe contabile în domeniul gestionării deşeurilor, o amendă de 5.000 lei pentru depozitare necontrolată de rumeguş, o sancţiune în valoare de 25.000 lei pentru poluare accidentală în domeniul extracţiei petrolului şi al gazelor naturale, o altă sancţiune în valoare de 60.000 lei pentru disconfortul produs de exploatările de agregate minerale, şi alte două amenzi în cuantum de 60.000 lei pentru două firme din judeţele Vâlcea şi Mehedinţi care exploatau masă lemnoasă pe teritoriul judeţului nostru fără să deţină autorizaţie de mediu”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă verificările pe exploatarea agregatelor
Până la finele lunii curente, comisarii gorjeni ai Gărzii de Mediu vor continua tematica la agenţii economici din judeţ care desfăşoară activităţi de exploatare a agregatelor minerale, amenajării de iazuri piscicole, reprofilări de albie minoră şi regularizări de scurgeri de ape. Începută încă de luna trecută, această campanie va urmări dacă iazurile piscicole vor ajunge la destinaţia finală, deoarece s-a constatat că acestea nu devin iazuri piscicole. “Astfel de controale se vor face pe raza întregului judeţ. Menţionez că vom verifica şi perimetrele şi permisele de exploatare, cantitatea de agregate minerale care se scoate, precum şi nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu. Legislaţia actuală permite agenţilor economici să exploateze de fapt balast pe locul unde trebuiau să se afle iazurile pline cu peşti, iar atâta timp cât legea permite, administratorii firmelor invocă motive financiare pentru a-şi finaliza iazurile”, a precizat şeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda.
Conducerea Gărzii de Mediu Gorj atenţionează agenţii economici din judeţ cu activităţi în domeniile mai sus menţionate că pentru nerespectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de mediu riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 50.000 de lei şi 100.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here