Antonie a contestat decizia de demitere a sa din Directoratul CEO!

Fostul șef al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a contestat  în instanță decizia prin care a fost suspendat din Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Un prim și probabil ultim termen în acest proces a avut loc, ieri, când judecătorul de caz a luat în dezbatere de la prima strigare dosarul, Antonie fiind reprezentat în instanță de avocatul său, Constantin Groza. Acesta a explicat că fostul director contestă decizia de suspendare a sa întrucât în reglementările CEO nu ar exista o astfel de situație. Avocatul a menționat că șefii CEO ar trebui ori să îl dea afară definitiv pe Antonie ori să îl repună în drepturi, situația de suspendare nefiind reglementată în vreun fel.

Complexul Energetic Oltenia a fost, la rândul său, reprezentat în proces de un jurist care a menționat că suspendarea din funcție a lui Antonie a fost generată de condamnarea cu suspendare, nedefinitivă, pe care a primit-o acesta la sfârșitul anului trecut în dosarul ce vizează plățile compensatorii plătite lui Aurel Medințu pentru a nu mai fi șef al Diviziei Energetice. De asemenea, Antonie mai este inculpat într-un dosar ce vizează achiziții publice în care CEO s-a constituit parte civilă cu un prejudiciu de circa o jumătate de milion.

Juristul a explicat că dacă va câștiga procesele, Antonie va reveni în postul de conducere cu toate drepturile care i se cuvin, o repunere a lui în funcție și o pierdere a proceselor generând o situație care ar complica și mai mult lucrurile. În prezent, fostul director este consilier personal al directorului general al CEO, funcție în care nu este considerat incompatibil.
Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here