Aproape 700 de şoferi sancţionaţi în doar două zile

Poliţiştii rutieri din judeţul Gorj au tras pe dreapta peste 1.200 de conducători auto, asta pe parcursul a doar două zile. Pe parcursul acestei acţiuni, aproape 700 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie rutieră, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de peste 130.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

În perioada 26-27 noiembrie, pe parcursul acţiunilor desfăşurate la nivelul judeţului Gorj pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat aproape 700 de sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de circulaţie rutieră şi au ridicat 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. „La nivelul judeţului Gorj, poliţişti angrenaţi au verificat 1.295 de autovehicule. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul rutier şi, de asemenea, au aplicat 696 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 136.430 lei, 669 dintre sancţiunile aplicate fiind pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit acestuia, majoritatea conducătorilor auto au fost sancţionaţi pentru încălcarea regimului legal de viteză sau nefolosirea centurii de siguranţă. De asemenea, 14 şoferi au rămas fără permisul de conducere, 6 dintre aceştia pentru că au fost prinşi beţi la volan. „Din totalul sancţiunilor aplicate la regimul rutier, 215 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 82 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 49 pentru traversare neregulamentară, 59 pentru defecţiuni tehnice, 6 pentru lipsa I.T.P.. Totodată, 3 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru lipsa asigurării R.C.A., 2 pentru consum de alcool, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte fapte. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere, din care 6 pentru consum de alcool, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 3 pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru depăşirea vitezei legale. Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare, 6 pentru lipsa I.T.P., 2 pentru lipsa asigurării şi unul pentru defecţiuni tehnice”, a precizat Daniel Tică.

Acţiune de amploare pentru prevenirea accidentelor rutiere
Reamintim că în perioada 26-28 noiembrie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. coordonează o acţiune la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier. Acţiunea a fost dispusă de şeful Poliţiei Române în urma analizei evoluţiei accidentelor rutiere produse în ultima perioadă. Pe lângă caracterul de impunere a legii, acţiunea poliţiştilor urmăreşte şi informarea participanţilor la trafic, indiferent de calitatea acestora, asupra importanţei respectării regulilor rutiere. Activităţile desfăşurate de Poliţia Română pentru reducerea riscului rutier continuă, iar poliţiştii vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here