Aproximativ 450 de cazuri de varicelă, confirmate în Gorj

Pe parcursul anului trecut, nu mai puțin de 444 de cazuri de varicelă au fost confirmate la nivelul județului nostru. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, varicela nu pune probleme serioase la copiii sănătoși.

Varicela este o afecţiune comună, potrivit medicilor, ea determinând urticarie şi vezicule mici, roşii, care conţin lichid, localizate pe tot corpul. Boala este cauzată de virusul varicelo-zosterian, care face parte din familia virusurilor herpetice. “Varicela este mai frecventă în copilărie, însă nu pune probleme serioase la copiii sănătoşi. În schimb, poate să dea bătăi de cap femeilor gravide, nou-născuţilor, tinerilor şi adulţilor cu un sistem imun deficitar, al căror organism luptă mai greu cu infecţia”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sute de cazuri, în Gorj
Pe parcursul anului trecut, nu mai puțin de 444 de cazuri de varicelă au fost confirmate la nivelul județului nostru, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.  Varicela se transmite prin aer. Când o persoană cu vărsat de vânt tuşeşte sau strănută, elimină mici picături care conţin virusul varicelo-zosterian. Dacă o persoană care nu a trecut prin boală inhalează aceste particule, virusul intră în plămâni şi este transportat de sânge la piele unde determină urticaria caracteristică. Cea mai contagioasă perioadă începe cu 2-3 zile înainte de apariţia erupţiei veziculare şi durează încă 5 zile după, acesta fiind momentul când toate veziculele au format cruste.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here