Are doar 18 ani și riscă să-și piardă vederea – Un tânăr din Urdari are urgent nevoie de o costisitoare intervenție chirurgicală

Robert Negomireanu este un tânăr în vârstă de doar 18 ani, din comuna Urdari, a cărui singură dorință este să nu își piardă vederea. La vârsta de 7 ani i-a fost descoperită o boală gravă: miopie și atrofie optică de etiologie neprecizată. De-a lungul anilor, acuitatea vizuală i-a scăzut lent, dar în ultimul an a crescut în intensitate. Din păcate, medicii care l-au consultat pe Robert nu au reușit să identifice cauzele afecțiunii care ar putea să-l lase orb pe băiat. Problema ar putea fi rezolvată într-o clinică din Thailanda. Costurile intervenției se ridică la 27.000 de dolari, sumă mult prea mare pentru familia lui Robert.

Când era mic, Robert Negomireanu visa la o carieră sportivă. Din păcate, boala de care suferă i-a spulberat acest vis. Acum el își dorește doar să nu își piardă vederea.
Toată viața i-a fost dată peste cap de crunta boală pe care niciun medic nu și-o explică. În ciuda acestui fapt, Robert Negomireanu nu și-a pierdut speranța și se ocupă de școală. Visa să urmeze o carieră în domeniul sportiv, să facă facultatea de sport, dar agravarea bolii de care suferă i-a făcut scrum acest vis. Acum tot ce își dorește acest minunat adolescent de 18 ani este să nu rămână orb. Trăiește deja sentimente care ar zdruncina un adult cu experiență, dar nu vrea să se dea bătut. Alături de mama sa, cea care îi este mereu aproape, Robert a fost pacientul mai multor specialiști. L-au consultat medici de la clinici private de specialitate, spitale din București, Craiova, la Târgu-Jiu etc. Niciunul nu a putut să explice din ce cauză a apărut această boală și nici cum se poate vindeca băiatul. Disperați și neputincioși, Robert și mama sa au căutat pe internet mai multe detalii și au descoperit cazuri asemănătoare, însă nu identice. La ora actuală, Robert vede 15% cu un ochi și aproximativ 30% cu celălalt. Atrofia nervului optic avansează rapid. „Boala a apărut și la alți oameni, dar după o traumă, o tumoră la creier sau în spatele ochilor. Dar la Robert nu este cazul de așa ceva. Nimeni nu ne-a putut spune care este cauza. Nici să ne spună ce să facem în continuare. Am căutat pe internet, noi atunci în 2011 când i-a fost descoperită boala, nu aveam internet. Abia acum am reușit și am găsit o clinică în Thailanda (https://ro.globalstemcells.com/tratament/atrofia-nervului-optic/). Pentru a merge la operație, căci le-am trimis actele și așteptăm răspunsul lor final, avem nevoie de 27.000 de dolari plus banii de drum și pe acolo. Nu avem posibilitatea nici să facem împrumut, nici să strângem așa sumă. Am deschis un cont și avem 10.000 de lei în el. Suntem la pământ”, a declarat, plângând, Ramona Negomireanu, mama adolescentului din Urdari.
Povestea lui Robert și chinurile sale sufletești și nu numai, nu le știe multă lume. Copilul a preferat să țină ascunsă durerea din sufletul său, să încerce să se descurce singur și să își păstreze mereu speranța. Loviturile vieții l-au făcut mai puternic, cu atât mai mult cu cât el a rămas bărbatul casei după plecarea la muncă în străinătate a tatălui și a fratelui mai mare. „Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul din Turceni. Plănuiam să fac pe viitor carieră în sport, începusem să mă pregătesc, dar medicii mi-au spus că nu am nicio șansă. Cum boala mea avansează rapid, tot viitorul e incert. Clar nu voi face sport. Nu mai pot face mare lucru. Unii înțeleg, alții nu. Colegii sunt de treabă, mă ajută, dar marea majoritate nu știu cât sunt de bolnav. Nu mai văd decât la trei-cinci metri în fața mea. Restul e în ceață. Dacă nu stau cât mai aproape de tablă, nu văd la școală. E cumplit. Mai ales ideea și teama că voi rămâne orb. Singura mea dorință este să nu rămân orb. Operația din Thailanda este singura șansă. Tata este bolnav și el și lucrează în Belgia în construcții, dar ce câștigă el acolo nu ne ajunge să punem și deoparte. Am strâns 100 de milioane și i-am pus în cont, fratele meu lucrează, mama stă cu mine. Simt neputință, frică de ce va fi, disperare. Toată viața mea depinde de cei 27.000 de dolari. E cumplit să pierzi de la lună la lună parte din vedere. Văd foarte prost, 15% cu un ochi și peste 20% cu celălalt. Simt cum se agravează. Ochelarii îmi dau impresia că e cât de cât bine, dar nu repară, vindecă boala”, a relatat Robert Negomireanu.
Robert are nevoie de ajutor!

Familia Negomireanu a deschis un cont bancar pe numele copilului-Negomireanu Robert Iulian. Oamenii cu suflet bun și cu dare de mână pot face un gest frumos, pentru a salva viitorul acestui copil ce are o singură mare dorință: să nu trăiască în întuneric! Ochii săi pot fi salvați în clinica din Thailanda. Aici, Robert ar urma să fie supus unei intervenții chirurgicale numită „injectare retrobulbară” cu celule stem. Odată ce aceste celule stem sunt administrate în spațiul retroorbitar, ele transmit semnale țesutului deteriorat. Pentru pacienții care suferă de leziuni ale nervului optic sau atrofie, acest tratament restaurează unele fibre și celulele nervului optic și în cele din urmă poate îmbunătăți vederea, câmpul vizual și capacitatea de diferențiere a culorilor. Ca să poată beneficia de acest tratament, Robert Negomireanu are nevoie de 27.000 de dolari.
Minodora Sucea

Cont pentru donații
Cod IBAN: RO59RNCB0569157019630001
Contul pentru donații a fost deschis pe numele Negomireanu Robert Iulian la BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here