Arestaţi după scandal sexual

Doi tineri în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, din comuna Runcu, au fost arestaţi preventiv, vineri, de magistraţii de la Judecătoria Târgu-Jiu, pentru comiterea infracţiunilor de viol și complicitate la această faptă.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Todea Daniel, pentru săvârșirea infracţiunii de viol, pe o perioadă de 30 de zile și Giura Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de viol, pe o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a stabilit instanța. Aceștia sunt acuzați că, în luna februarie, ar fi convins o minoră să-i însoțească la Herculane, iar unul dintre ei ar fi întreținut relații sexuale cu adolescenta în autoturism, în timp ce al doilea s-ar fi asigurat că nu îi deranjează nimeni. Cei doi au negat acuzaţiile, după ce au fost încătuşaţi.

viol 2“Au încercat să determine persoana vătămată să declare lucruri nereale”
“Procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Todea Daniel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi faţă de inculpatul Giura Constantin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la viol. În fapt s-a reţinut că, în cursul lunii februarie, anul acesta, inculpatul Todea Daniel a întreţinut relaţii sexuale prin constrângere cu o persoană vătămată. Ulterior, inculpaţii au încercat să determine persoana vătămată să declare lucruri nereale pentru a nu fi traşi la răspundere”, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Eleva din comuna Peştişani și familia sa au negat că ar fi fost violată, susţinând că a fost de fapt o neînţelegere.
Interceptările din dosar au fost urmate de efectuarea unei percheziţii în locuinţa unui alt tânăr de 15 ani, prieten al celor doi suspecţi, care s-a ales la rândul său cu dosar penal, după ce poliţiştii au găsit în casa lui un pistol.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here