Astăzi se dă startul primei etape de admitere în învăţământul profesional

Absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie începând de astăzi la unităţile care organizează învăţământ profesional de stat cu durata de trei ani. Elevii respinşi în prima etapă a admiterii în şcolile profesionale se pot înscrie la admiterea pentru un loc în liceu.

Prima etapă de înscriere a candidaţilor la unităţile care şcolarizează în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani se desfăşoară în perioada 8 – 12 iunie. La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile peste 700 de locuri în 22 de unităţi de învăţământ: Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, Colegiul „Mihai Viteazu” Bumbeşti-Jiu, Colegiul Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Ţicleni, Liceul Energic Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Liceul Tehnologic Bîrseşti, Liceul Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic Roşia Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Tehnologic Tismana, Liceul Tehnologic Stoina, Liceul Tehnologic Turburea şi Colegiul Tehnic Mătăsari. O a doua etapă de înscriere a candidaţilor la unităţile care şcolarizează în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani se va derula în perioada 20 – 21 august. De asemenea, în perioada 3 – 4 septembrie, va fi organizată o nouă etapă de admitere, în cadrul căreia vor fi repartizaţi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost distribuite în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.
Cei care optează pentru această formă de învăţământ au mai multe avantaje, cum ar fi dobândirea unei calificări profesionale care permite obţinerea mai rapidă a unui loc de muncă şi o „bursă profesională” lunară în cuantum de 200 de lei.
De asemenea, absolvenţii şcolilor profesionale îşi pot continua studiile în cadrul liceului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here