Au început reînscrierile preșcolarilor la grădiniță

Reînscrierile copiilor în învățământul preșcolar au început de luni, iar înscrierile din 22 mai, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Părinții își vor putea înscrie copiii la grădiniță începând de luni, potrivit unui comunicat de presă recent al autorităților. Mai exact, cei care sunt deja la grădiniță vor putea fi reînscriși pentru anul următor, iar înscrierea noilor-veniți se va face începând cu 22 mai. Înregistrarea nu presupune niciun cost în sarcina părinților, iar printre actele necesare se numără și fișa medicală a celui mic.
Fiecare grădiniță va avea un orar propriu pentru înscrieri, afișat la loc vizibil pentru toți cei interesați, inclusiv pe site-ul grădiniței (dacă există), și eventual pe site-urile inspectoratelor școlare.

Actele necesare la înscriere
Potrivit Ordinului Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 4464/2000 privind Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preșcolar, actele necesare înscrierii copiilor la grădiniță sunt:
-cererea de înscriere;
-adeverințe cu veniturile părinților sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal);
-copie după certificatul de naștere al copilului;
-fișa medicală;
-aviz epidemiologic, eliberat conform prevederilor legale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here