Aurel Popescu: Primăria Târgu-Jiu mai solicită CNI încă 2 milioane euro pentru Stadionul Municipal

Amânări peste amânări în inaugurarea Stadionului Municipal din Târgu-Jiu! Deşi autorităţile locale anunţaseră că lucrările au fost finalizate, municipalitatea solicită noi fonduri de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru sistematizarea pe verticală şi introducerea reţelelor de utilităţi.

Lucrările de modernizare şi extindere a noului stadion din Târgu-Jiu par a nu se mai finaliza! Autorităţile locale fac în această perioadă demersuri la CNI pentru obţinerea de noi fonduri în vederea încheierii acestor lucrări. Dacă banii vor fi alocaţi şi se va ţine la începutul primăverii o licitaţie, noua arenă ar putea fi folosită din luna iunie a acestui an. “Pentru Stadionul Municipal mai sunt necesare lucrările de sistematizare pe verticală şi o parte din lucrările de asigurare a utilităţilor. E vorba de canalizarea pluvială şi cea menajeră, lucrări pe care ne dorim să le asigurăm ca şi finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Am discutat cu primarul Marcel Romanescu şi în această săptămână dânsul va merge la Bucureşti la CNI, săptămâna viitoare voi merge eu. Vom insista foarte tare ca proiectul pentru aceste utilităţi şi această sistematizare pe verticală să fie cât mai urgent finalizat, introdus în comisia tehnico-economică, în comisia interministerială şi licitaţia să aibă loc înainte de începerea primăverii pentru că ne dorim ca începând cu 1 martie să se poată trece şi la efectuarea lucrărilor de care aminteam. Este foarte important să primim sprijin întrucât lucrările sunt destul de costisitoare. La o primă evaluare se duc undeva la peste 2 milioane euro. În situaţia în care licitaţia se va ţine înainte de luna martie sau chiar în martie şi lucrările vor putea fi demarate, stadionul poate fi folosit fără nicio problemă începând cu luna iunie a acestui an. Deci în circa trei luni de zile se pot finaliza şi aceste lucrări. Totul depinde de licitaţie care se va ţine pentru acest proiect. Mă refer şi la eventuale întârzieri ca urmare a unor posibile contestaţii, dar ne dorim să nu avem o astfel de surpriză şi licitaţia să aibă loc fără nicio problemă, să nu fie nicio contestaţie şi să avem posibilitatea să începem lucrările în martie”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu. Este de amintit faptul că în urmă cu o lună de zile, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu transmiteau un comunicat prin care anunţau că stadionul va fi pus în funcţiune în primăvara acestui an. “Lucrările au fost finalizate, conform datelor transmise de Compania Naţională de Investiţii, la data de 15 septembrie 2017, urmând ca punerea în funcţiune a obiectivului să se facă în primăvara anului viitor, în acelaşi timp cu realizarea lucrărilor de amenajare exterioară. În acest sens este necesar ca pe perioada de iarnă să fie asigurată o temperatură ambientală a spaţiilor interioare astfel încât acestea să nu se degradeze”, se arată în informarea transmisă luna trecută de Biroul de presă al Primăriei Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

 

 

2 COMENTARII

  1. Hai sa va spun eu cum stau lucrurile….Deoarece CNI a fost pacalita de catre Consiliul Local ca stadionul nu este grevat de sarcini, s-a inceput lucrarile la acesta.Stiindu-se faptul ca CNI a aflat de aceasta pacaleala ,iar daca stadionul ar fi gata acum, conform actelor in vigoare, ar fi administrat de clubul Pandurii.Daca s-ar intampla asta , cei din consiliul local impreuna cu fostul primar s-ar duce brat la brat vreo 300 m mai spre nord(spre Petrosani).Cam pe aici se invart lucrurile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here