Autocar plin cu elevi şi părinţi din Bucureşti, oprit la Rânca! Şoferul a rămas fără permis

26 de turişti din Bucureşti au fost puşi în pericol de un şofer inconştient. Bărbatul de 36 de ani a ignorat indicatorul care avertiza că sarcina maximă este de 7,5 tone şi a urcat cu autocarul în zona montană, vineri noaptea. Poliţiştii l-au depistat, duminică dimineaţa, şi au decis ca şoferului din Piteşti să-i fie suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.
“La data de 10 decembrie, poliţiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, în timp ce acționau în filtrul rutier pe DN 67C Novaci – Rânca, instituit cu ocazia fenomenelor meteo extreme anunțate, au identificat în trafic un autocar condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, care transporta mai multe persoane, copii și adulți, având sarcina maximă de 10 tone, pe un drum public pe care exista o restricție de 7,5 tone. În acest caz, conducătorul auto a fost sancționat cu 6 puncte amendă, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, pentru a coborî în siguranță din stațiunea montană, autocarul a fost însoțit de un utilaj de deszăpezire și un echipaj rutier, până a ajuns la un drum fără pericole.
Cu această ocazie, polițiștii gorjeni fac un apel către toți conducătorii auto, în special pentru cei care conduc autovehicule ce transportă copii, să respecte restricțiile de circulație instituite pe anumite segmente de drum, și mai ales pe drumuri de munte, când sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile pentru circulația rutieră pe drumurile publice.
În aceste cazuri, conducătorii auto trebuie să conștientizeze faptul că își pun în pericol viața lor, dar mai ales viața pasagerilor, pentru care ei sunt răspunzători să-i transporte în siguranță la destinație”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here