Autorităţile din Târgu-Jiu, pregătite de venirea zăpezii

478

Conducerea societăţii Edilitara Public, aflată în subordinea Primăriei Târgu-Jiu, a inspectat, ieri, cele 16 utilaje deja pregătite să intervină pentru deszăpezire încă de la prima zăpadă care va cădea în municipiu, şi care vor asigura întregul proces de deszăpezire pentru iarna 2016-2017.

Autorităţile municipale sunt pregătite de venirea ninsorilor. Parcul auto ce va asigura deszăpezirea în acest sezon de iarnă pe raza municipiul Târgu-Jiu este compus din 16 utilaje, iar sute de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru a înlătura viitoarele fenomene produse de iarnă. “Utilajele de faţă sunt aici, în stare de funcţionare, mai avem două utilaje ce încă lucrează în teren şi vor fi echipate pentru perioada de iarnă şi 100% suntem pregătiţi. Cele trei componente utilajele de faţă, plus cele două, materialul antiderapant în proporţie de 60% este amestecat, îl avem la baza noastră din strada Vasile Alecsandri. Mai avem 60 de tone de sare pe stoc şi nisip aproape 500 de tone în staţia de asfalt. Clorură de calciu solidă şi lichidă avem, în zona centrală dăm cu clorură lichidă, mixtură asfaltică avem pentru perioada de iarnă, deoarece vor mai fi intervenţii. Avem şi componenta umană, personalul de serviciu, cei 86 de oameni care sunt în cele 4 schimburi, 24 din 24 de ore. În restul timpului, ei îşi văd de activităţile proprii. În situaţia în care va ninge, toată lumea va completa formaţia pentru deszăpezire în aşa fel încât căile rutiere şi pietonale să fie în stare de funcţionare”, a declarat directorul SC Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia.

Costuri lunare de 260.000 de lei
utilaje deszapezire (2)Pentru lucrările de deszăpezire din sezonul de iarnă 2016-2017, Primăria Târgu-Jiu a pus la bătaie un buget lunar de circa 260.000 de lei. Costurile sezonului de iarnă trecut s-au ridicat la aproximativ două milioane de lei. “Pentru perioada de pornire avem la dispoziţie 260.000 de lei pe lună în situaţia în care avem polei şi ninsori uşoare. În situaţia în care va ninge în cantităţi mari, lucrurile se vor schimba şi se poate ajunge chiar şi la 500.000-600.000 de lei pe lună. Nu este un preţ foarte mare având în vedere că avem de eliberat şi căile rutiere, tot ce înseamnă trotuare, avem şi zona centrală, parcurile, pieţele, deci nu suntem ca altă societate care doar dau drumul la utilaje. Noi avem şi forţă umană foarte multă şi utilajele în aşa fel încât oraşul nostru să fie funcţional. Tarifele sunt aceleaşi ca anul trecut, poate chiar au mai scăzut, deoarece o parte din utilaje se amortizează şi mai scad preţurile. Sperăm ca la sfârşit de an să avem un preţ bun astfel încât Primăria să nu facă un efort bugetar. Dacă iarna va fi foarte lungă cum se anunţă, dar regimul precipitaţiilor va fi normal, vom avea temperaturi scăzute. Noi avem contract cu Centrul Teritorial de Prognoză de la Craiova, primim avertizări în timp util, avem şi Comandamentul nostru care funcţionează 24 din 24 de ore, avem un număr de telefon, primim toate apelurile de la Poliţia Locală şi cea Română. Ei ne informează dacă pe străzile din municipiu sau dacă pe cele din localităţile componente sunt probleme”, a mai spus şeful Edilitara Public.
Activitatea reactualizată pentru comandamentul de iarnă, precum şi tarifele practicate pentru deszăpezire la nivelul municipiului vor fi aprobate săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here