Avram Iancu, tot mai aproape de Marea Neagră

Bibliotecarul din Petroșani plecat pe 20 iunie să străbată înot, fără costum de neopren, lungimea fluviului Dunărea, mai are un pic și își va vedea visul realizat. Sâmbătă seara, acesta a ajuns la Giurgiu, fiind primit de primarul orașului, dar și de alte sute de oameni care l-au așteptat pe malul fluviului pentru a-l felicita și încuraja. „Primire deosebit de călduroasă la Giurgiu. Mulțumesc domnului primar din Giurgiu, celor câteva sute de oameni dornici să mă încurajeze, susținătorilor oficiali, membrilor echipei de suport, presei. Etapa de azi 39 km între bornele 532-493. Trăiască România!”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook, acolo unde își informează zilnic susținătorii despre evoluția sa, distanțele parcurse putând fi văzute în orice moment pe un site care monitorizează prin GPS deplasarea sportivului.
Câteva sute de kilometri îl mai despart pe Avram Iancu de litoralul Mării Negre, de la intrarea în țară și până acum sportivul reușind să parcurgă zilnic, în medie, cel puțin 40 de kilometri. Asta înseamnă că în cel mult două săptămâni de acum încolo el va încheia provocarea de a deveni primul om din lume care străbate cei 2860 de kilometri ai Dunării fără să aibă costum de protecție.
În urmă cu un an, la sfârșitul lui august, el devenea primul român care traversa tot fără costum de protecție Canalul Mânecii. A înotat atunci fără oprire și în ape mult mai reci vreme de peste 17 ore și peste 60 de kilometri pentru a reuși performanța respectivă. Pentru reușita de acum un an Iancu s-a antrenat inclusiv în apele Jiului pentru a căpăta rezistența de care avea nevoie în parcurgerea distanțelor pe care le-a străbătut în această vară.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here