Bădița le-a crescut interesat clasele de salarizare la 20 de angajați de la Lupoaia: “Le-a mărit salariile cu numai 3 lei”!

Pentru a diminua numărul de membrii din cadrul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădița de la Sindicatul Liber a dus 20 de salariați în fața administrației companiei. Acuzația a fost făcută, ieri, de liderul Nicu Bunoaica, care spune că Bădița i-ar fi luat, prin această metodă, trei membri, cărora le-a crescut salariul cu doar o clasă. Bunoaica susține că, Bădița, nu s-a limitat doar la asta, ci la o întâlnire cu șefii de sectoare din unitatea minieră s-a arătat de acord cu diminuările salariale din noul CCM și chiar i-ar fi informat pe respectivii să le comunice minerilor să se mulțumească cu ce au primit.

Bădița, care a rămas fără 140 de membri de la Sindicatul Liber Cariera Lupoaia, încearcă acum, timid, să recupereze din handicap, momind foștii săi sindicaliști cu clase de salarizare. Trei angajați au căzut în cursa liderului din FNME, aceștia câștigând însă doar o clasă salarială care este echivalentul a trei lei. Liderul a dus 20 de angajați la conducerea CEO, deși el a semnat pentru noul CCM și a negociat pentru cea de-a doua armonizare aplicabilă din aprilie, în această unitate. Mai exact, Bădița care a semnat listele cu salariații de la Lupoaia, cărora li s-au majorat chenzinele pe a doua armonizare, s-a trezit acum că 20 de angajați nu au primit nimic la salarii, și a luat poziție când a auzit că respectivii vor să-și schimbe sindicatul din care fac parte. „Acum am 183 de membri și mă apropii, cu ajutorul lui Bădița, de numărul 200 care îmi va permite să beneficiez de așa-zisele drepturi care au constrâns sindicalismul din compania de stat. Adică voi avea zile sindicale și voi putea sta pe capul conducerii CEO pentru membrii mei”, a spus Bunoaica.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here