Barajul, o formalitate!

Energia va disputa în acest week-end meciurile de care depinde soarta echipei, trupa gorjeană trebuind să fie mai bună decât CSM Satu Mare și CSM Focșani pentru a continua să joace și în sezonul următor în Liga Națională.

Energia închide sezonul cu două meciuri de baraj pe care le va susține în Capitală. Antrenorul Liviu Andrieș vrea să scape repede de presiunea meciurilor de baraj și le cere jucătorilor săi să tranșeze rapid în favoarea lor soarta meciurilor cu CSM Focșani și CSM Satu Mare: „La prima vedere, barajul pare o formalitate, aşa trebuie să-l luăm, ţinând cont de valoarea echipelor, dar trebuie să avem grijă, nu trebuie tratat cu nasul pe sus, trebuie să punem osul la treabă şi să tranşăm din primele 15 minute fiecare din cele două jocuri. Nu trebuie să lăsăm nicio şansă echipelor, ca să spere că au vreo şansă de a izbuti. Trebuie să fim concentraţi, trebuie să tratăm cu seriozitate acest turneu de baraj şi să câştigăm cele două jocuri”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

Adversarele, necunoscute totale
Nivelul eșalonului secund din handbalul românesc este unul extrem de scăzut. În afara echipelor care au promovat din cele două serii ale Diviziei A fiind greu de găsit jucători care să fie în loturile formaţiilor de pe ultimele locuri din Liga Națională. Spre exemplu, Udriștoiu, jucător care nu și-a găsit în niciun fel locul la Energia și a evoluat în liga secundă pentru Minaur, a ajuns acum la Satu Mare, unde este unul dintre cei mai buni jucători, însă nu va evolua în meciurile de baraj pentru că, după modelul Adi Popa, în acest week-end se va însura.
Antrenorul Liviu Andrieș recunoaște că nu știe mai nimic despre adversarele pe care le va întâlni în week-end, însă are avantajul de a sta în prima zi, ocazie cu care le va vedea pe CSM Satu Mare și CSM Focșani în meciul direct: „Mare lucru nu ştim despre adversare, am început să culeg informaţii, dar vineri ne deplasăm la Bucureşti şi o să vedem primul joc al celor două formaţii la ora 13.00 şi cred că e cel mai bun mod de a afla lucruri despre cele două echipe cu care ne întâlnim la baraj. Informaţii am cules, dar nu sunt foarte relevante, e altceva să-i vedem la faţa locului. Normal n-ar avea cu ce să ne surprindă, noi trebuie să fim foarte serioşi la începutul jocului, să le tăiem orice şansă de a spera şi dacă suntem serioşi şi ne apărăm foarte agresiv, nu le vom da nicio şansă. Diferenţa dintre prima ligă şi a doua e destul de mare, e o diferenţă atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere al valorii”, a declarat tehnicianul târgujian.

Dragnea le-a spus „La revedere!”
Dorin Dragnea și-a încheiat contractul cu Energia și nu a mai participat la antrenamentele echipei. Deși se spera ca el să se prezinte la meciuri, Dragnea a lăsat să se înțeleagă că misiunea lui la Energia s-a încheiat odată cu ultima zi de contract și zilele trecute a făcut o vizită clubului la care a evoluat în ultimii ani predându-și echipamentul. „Nu m-a contactat nimeni, eu mi-am terminat contractul și nimeni nu a vorbit cu mine nici pentru meciurile de baraj și nici pentru un alt contract!”, a spus Dorin Dragnea, care pare a fi tentat să plece afară, fostul centru al Energiei visând la un contract în țările arabe.
Antrenorul Liviu Andrieș spune că lipsa lui Dragnea se va simți în mod cert în jocul echipei, dar nu s-a gândit că trebuie să îi ceară personal să rămână la echipă fie și doar pentru aceste două jocuri: „Momentan, Dragnea e singurul care a zis că şi-a terminat contractul şi că nu poate să vină la baraj. Eu după meciul cu Timişoara am spus ca tot lotul să fie prezent la antrenament luni, nu m-am gândit că ar avea cineva de gând să nu vină, pentru că eu gândeam că e normal ca toată lumea să participe la acest turneu de baraj, pentru că nu numai Andrieş a dus echipa la baraj, toţi am dus echipa la baraj şi cred că era normal ca toţi să participăm la acest baraj. Nu sunt dezamăgit de el, Dorin şi-a terminat contractul, e decizia lui. Orice jucător e o pierdere pentru echipă, ţinând cont că anul acesta în foarte puţine jocuri am avut tot lotul la dispoziţie”, a mai declarat Andrieș.

Ilieș, în lot
Dintre jucătorii accidentați, pentru meciurile de baraj de la București, Liviu Andrieș nu va putea miza decât pe revenirea pivotului Dan Ilieș, ceilalți doi jucători fiind în continuare inapți pentru a juca: „Dinescu nu poate să joace, pentru că nu e refăcut încă, trage de picior. Dan Ilieş va participa, tot lotul care a fost prezent astăzi în sală va participa la meciurile de baraj. Vor lipsi cei cu probleme medicale, Apolzan, Dinescu”, a afirmat antrenorul Energiei, Liviu Andrieș.

După baraj, vacanță
Dacă nimic nu va schimba calculul hârtiei, care o dă mare favorită pe Energia în fața celor două echipe din eșalonul secund, formaţia gorjeană va intra în vacanță cu ultimul obiectiv îndeplinit. Totuși, acest lucru nu înseamnă liniște pentru antrenorul Liviu Andrieș, care s-ar putea despărți și el la finalul campionatului de Energia: „Nu pot să vă spun ce se întâmplă de luni încolo, pentru că nu ştiu efectiv ce se va întâmpla. Deocamdată sunt concentraţi la acest baraj şi vom vedea după aceea”, a declarat antrenorul echipei gorjene.
Acesta se vede însă în continuare la cârma echipei și spune că vacanța va fi scurtă și după o lună va reveni la pregătiri alături de noii jucători: „Vom intra în vacanţă, deja s-a anunţat că va începe campionatul viitor foarte repede şi atunci va fi o vacanţă nu foarte lungă, probabil că la începutul lunii iulie se va reuni lotul pentru începerea pregătirii, campionatul viitor va începe pe 23 august, chiar pe 19 se pare că va fi Supercupa”, a mai declarat Liviu Andrieș.

Programul meciurilor Energiei la baraj:
Sâmbătă, 6 mai, ora 13:00 / Energia – CSM Satu Mare
Duminică, 7 mai, ora 12:00 / Energia – CSM Focșani
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here