Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, gazda Conferinţei Naţionale a ANBPR

511

Bibliotecari din întreaga ţară sunt aşteptaţi săptămâna aceasta la Târgu-Jiu, pentru a participa la cea de-a XXV-a Conferinţă Naţională „BiblioNEXT”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9 – 11 octombrie 2014 şi va reuni circa 200 de participanţi, atât bibliotecari, invitaţi din ţară şi din străinătate, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În anul sărbătoririi a 80 de ani de lectură publică în Gorj, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) organizează, în perioada 9-11 octombrie 2014, Conferinţa Naţională BiblioNEXT, cu tema „Bibliotecile publice – motorul dezvoltării durabile a comunităţii”. „Evenimentul, a cărui deschidere va avea loc în 09.10.2014, începând cu ora 9:30, la Anna Events, va reuni aproximativ 200 de participanţi, bibliotecari, invitaţi din ţară şi străinătate şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Programul Conferinţei cuprinde dezbateri în plen dedicate prezentării proiectelor şi profesioniştilor din bibliotecile judeţene, grupate sub titlul „BiblioNEXT – Biblioteci în acţiune!”, precum şi bibliotecilor din mediul mic urban şi rural – „Lumea construită de bibliotecari”. Pentru că ne dorim ca această întâlnire să fie o experienţă utilă în desfăşurarea activităţilor viitoare din bibliotecile publice româneşti, propunem participanţilor şi ateliere de lucru, susţinute de profesionişti din biblioteci şi din afara lor. Sperăm să vă facă plăcere să împărtăşiţi, împreună cu profesioniştii din domeniul bibliotecilor, cele mai bune practici ce vor conduce la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor noastre”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Agenda Conferinţei „BiblioNEXT”
Dezbaterile şi atelierele din prima zi a Conferinţei se vor centra pe bibliotecile judeţene. „Căutăm să aflăm de la colegii noştri bibliotecari despre proiectele lor şi despre profesioniştii în domeniu care au contribuit la dezvoltarea comunităţii deservite şi impactul serviciilor pe care aceştia le-au propus comunităţii. După-amiază vom avea două ateliere, susţinute de specialişti în diferite domenii, care să aducă exemple de bune-practici pentru activităţile şi serviciile viitoare ale bibliotecilor – <<Creatorii de oferte>> şi <<Miza pe inovaţie>>”, a precizat Olimpia Bratu. Cea de-a doua zi a Conferinţei este dedicată bibliotecilor din mediul mic urban şi rural. Cele două ateliere ce se vor desfăşura în cursul acelei zile – „Dezvoltatorii de vise” şi „Provoacă imposibilul!” vor fi susţinute de bibliotecari. Cum bibliotecile facilitează accesul comunităţii la informaţie şi comunicare, inclusiv europeană, în cadrul celei de-a doua zi a Conferinţei va fi organizat şi un moment special – prezentarea Centrelor Europe Direct, ce funcţionează în bibliotecile publice, sub titlul „Bibliotecile publice, comunicator de informaţie europeană”. Sâmbătă, 11 octombrie, în ultima zi a Conferinţei, va fi organizată o vizită de documentare la Hobiţa, Biblioteca Muşeteşti şi Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here