Biroul Executiv al Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, întrunit la București! – Ianc: “Salariile personalului sanitar rămân, până pe 1 martie, la nivelul celor din decembrie 2017”

Timp de trei zile, la București și Sinaia, au avut loc lucrările Consiliului Național al Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, cât și întâlnirea semestrială a Serviciilor Publice de Ambulanță din România. La aceste întruniri, la care a participat și vicepreședintele FNSAR-liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj Ionel Ianc, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, cât și de la Ministerul de Interne-Departamentul pentru Situații de Urgență(DSU), mai exact, dr.Raed Arafat-secretar de stat și directorul general DSU dr.Călin Alexandru.

S-a discutat, în acest cadru, pe larg despre achiziția de noi ambulanțe, de formarea profesională și continuă a personalului operativ(medici, asistenți, ambulanțieri) în anul 2018, cât și despre noi proiecte referitoare la sistemul național de urgență din România. Aici s-a mai vorbit și despre proiectul de Ordonanță la Legea 153/2017 privind drepturile salariale, de găsirea modalităților de deblocare a negocierilor privind CCM la nivel de ramură sanitară, dar și despre proiectul noului regulament de sporuri, începând cu 1 martie 2018. “Legea salarizării pentru personalul sanitar a fost prorogată până la 1 martie, lucru pe care l-am discutat aici cu colegii din țară, fapt care este pozitiv, deoarece noi ne așteptam să ne scadă salariile din ianuarie. Am vorbit aici și despre bonurile de masă care vor fi înlocuite cu o normă de hrană, ce va fi în cuantum de două salarii minime brute pe țară, împărțite la 12 luni, începând cu 1 ianuarie 2018. Următoarea întâlnire va avea loc în luna martie în cazul în care nu vor exista alte negocieri privind salarizarea”, a declarat Ianc, liderul de sindicat de la Gorj. Vineri, în Minitorul Oficial, s-a publicat OUG 90/2017 privind măsurile de austeritate pentru anul fiscal-bugetar 2018, care afectează sistemul de urgență, la capitolul angajări. Măsurile din Ordonanță vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018. Serviciul Județean de Ambulanță Gorj are, în prezent, 187 de angajați.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here