Ca la noi, la nimeni – Anticorupția, cu mâinile curat-murdare!

433

Încă de la alegerile pentru primul mandat al fostului președinte al României ni s-a promis o luptă anticorupție. Pe care corupție dorea s-o distrugă. Nicăieri în lume n-a dispărut corupția în totalitate, așa că nu merita să-l credem. Iar el a reușit s-o perfecționeze în așa fel încât putea fi confundat cu Tatăl ei, un fel de Il capo di tuti capi.
După zece ani răi, au urmat alte alegeri. În care alegătorii l-au votat pe acela care le-a spus exact ce vroiau să audă. Că va face un altfel de politică în… România lucrului bine făcut. Cele mai bune gogoși și-au atins ținta, iar Klaus Werner Iohannis a izbutit în numai un an să-și subordoneze toate instituțiile de forță ale statului și să anihileze toate partidele parlamentare. Care votează cum vor mușchii lui, instaurând un Guvern Cioloș, pretins de tehnocrați, dar în realitate de birocrați. Aduși cu arcanul de pe la Bruxelles, de prin ambasade – cazul lui Mihnea Motoc de la Apărare, al ex-ambasadorului la Berlin și parcă nițel la Londra, la Berlin, consilierul prezidențial Lazăr Comănescu, titularul portofoliului ministerului de Externe – și alți funcționari mai mici sau mai mari de pe la Bruxelles și Strasbourg. Ai Comisiei Europene, care constituie Guvernul meu. Deși noi aveam nevoie de un guvern al României. Ordonanțele șchioape și în contra militarilor, diminuarea subtilă a pensiilor și împrumuturile zilnice de pe piața externă sunt prímele (ne)reușite ale Cabinetului Cioloș.
Cele mai mari turbulențe au apărut după incendiul de la Colectiv Club, cu zeci de morți, și ale cărui enigme nu se vor a fi dezlegate. Și nu vor fi. Încă de la nefericita exprimare autoacuzatoare: “A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”, declarație a președintelui Klaus Iohannis în 1 noiembrie 2015, lumea a început să creadă în ceva necurat. Pe 3 decembrie, fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, admitea necesitatea unei anchete externe și că: “O anchetă nu poți să o pornești de la ideea cu nu este adevărat.”
O analiză a textului face Florin Chilian, cu acuzații cumplite la adresa președintelui Klaus Iohannis. Eufemistic, Florin Chilian se-ntreabă: “Să-l fi luat gura pe dinainte ca în campania electorală, atunci când declara că profesorii care un au șase case ca el au ghinion.” Și numai o mică parte din mărturia preluată din interceptările Colonelului activ Ștefan Enache din cadrul UM 02999, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, detașat consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Cioloș, sunt revelatoare pentru ideea provocării incendiului de la Colectiv: <<Se știa, mă! Știa șeful din minister… Și Oprea… Păi dacă și-au dat sms-uri “nu vii în seara asta la club!”>>
Dintre cei mai vehemenți acuzatori sunt Ion Cristoiu și Florin Chilian. Dar a nu se înțelege că sunt și singurii. Cert este că ancheta trenează, iar rezultatele de la INSEMEX Petroșani se lasă încă așteptate. De atunci și până acum s-au schimbat trei directori la INSEMEX Petroșani.
Acum și dacă eu cred și dacă nu cred aveam obligația să semnalez cele ce se vehiculează. Mai ales că, tot la începutul lunii noiembrie, președintele Klaus Iohannis a vorbit de Corupția care ucide, deturnând anchetele DNA, din care-am citat scurta interceptare, și a Parchetului General.
ION PREDOȘANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here