Ca la noi, la nimeni – Ce mai fac slugile Marelui Licurici?

Parcă am mai amintit de bancul cu Sfântul Petru și cu Dumnezeu, la Facerea Lumii. La un moment dat, Sfântul Petru s-a arătat nedumerit față de câte bogății le-a dat locuitorilor acestor meleaguri, locuite acum de români, și a zis: “Doamne, dar nu le-ai dat prea multe bogății?” A primit replica imediat: “Ai dreptate Sfinte Petre, dar să vezi ce conducători le dau!”
COSTURILE VIZITEI LA CASA ALBA! Surprinzătoarea vizită oficială a președintelui României Klaus Werner Iohannis, cu o conferință de presă comună cu președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump pe Terasa Casei Albe i-a dat speranța pentru un nou mandat lui Iohannis.
Vizita fusese aranjată de Eduard Hellvig, directorul SRI, prezent la Washington, iar ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ori ministrul Finanțelor Publice lipseau cu desăvârșire. Donald Trump l-a numit pe Klaus Werner Iohannis “Marele meu prieten”.
De ce? Interese strategice, veți zice. Nu numai. Deși tranzacția trebuia să se facă la nivel de Guvern, președintele Iohannis a semnat cu președintele american inclusiv că România va cumpăra rachete PATRIOT, mai vechi decât cele moderne negociate la sânge de Polonia și fără mentenanță.
Numai primele șapte rachete Patriot ne costă peste 4 miliarde de dolari americani. Din care un miliard se plătește în luna decembrie 2017!
Nu-i vorbă, România mai luase 16 avioane americane F16 la mâna a treia, adică second hand, din Portugalia, care le-a și reparat.
Cică ne înarmăm să apărăm flancul estic al NATO. Numai că avem parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, care urmau să aloce ceva bani pentru bazele sale din România. Numai că, parteneri dificili ai SUA din Europa de Est au primit sume și de 20 de ori mai mari decât „mărunțișul” alocat României – numai 2,95 milioane de dolarei pentru ceva spoieli la baza militară de la Câmpia Turzii. În vreme ce Ungaria, țara care nu face un secret din relațiile privilegiate cu Rusia, a primit dintr-un singur foc 55,4 milioane de dolari pentru baza aeriană de la Kecskemet.
Asta în timp ce România dă dovadă de un exces de zel deplorabil pentru a intra în grațiile noului „stăpân”, după ce a plătit și @taxa de șmecherii” pentru avioanele F16 second hand, cum spuneam, și rachetele Patriot, punându-și în cap întreaga Uniune Europeană pentru că a încredințat contractele de armament direct companiilor americane, fără licitație și fără a cere condiții ofset.
IOHANNIS ȘI SOLIDARITATEA. În mesajul de Nașterea Mântuitorului, președintele Klaus Werner Iohannis își îndeamnă alegătorii fraieri – că doar va candida iarăși în anul 2019! – la solidaritate. Ar fi bine să se abțină, el fiind solidar iarna trecută cu cei din Piața Universității, aflați la un miting ilegal.
Dacă mai adăugăm și desele sale derapaje în încălcarea Constituției României, ar fi bine să nu ne mai dea sfaturi unul lipsit de credibilitate.
De ce trebuie să-l credem că a fost, chipurile, un “anticomunist privat”, când el este și acum un comunist sadea, după cum îl caracterizează Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În mediul privat n-a lucrat, deși și-a cumpărat vreo șase-șapte case. Doar din leafa sa de bugetar. Chiar dacă Dumnezeu nu i-a dăruit copii sau copil.
“Anticomunistul privat” pe post de ateu convins nu s-a dus la Biserică, în Sibiu, nici de Nașterea lui Iisus Cristos.
CREȘTE PRĂPASTIA DINTRE SĂRACI ȘI BOGAȚI! Nu știu cum se face, dar Institutul Național de Statistică dă rezultatele proaste cu mare întârziere. Prăpastia dintre bogați și săraci e uriașă în România.
Avem cea mai mare inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană. România înregistra, în anul 2015, cea mai mare inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană (UE), fiind urmată de Lituania și Bulgaria, se arată într-un studiu dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică.
ION PREDOȘANU

P.S. Anticorupția ucide mai mult decât corupția. Un neica-nimeni a ajuns deputat USR(mai nou Uniunea Suntem Ridicoli!) – oarecarele Ungureanu, fost asistent social și ONG-ist sorosit, l-a denunțat pe marele chirurg și specialist în transplanturi renale prof.univ.dr. Mihai Lucan. Vânătoarea de vrăjitoare continuă după celebrul dr. Brănișteanu a stat în insectarul lui Kovesi, Dr. Burnei fu epurat dintre practicieni, ca și alți 77 de oncologi.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here