Ca la noi, la nimeni – Contagioasele scaune prezidențiale

Cu foarte mulți ani în urmă a apărut și la noi, în traducere, cartea Acești bolnavi care conduc omenirea. Cu o celebritate imensă, cartea pornea de la cazuri concrete ale istoriei mondiale, ajungându-se până la contemporaneitate. Iar dacă am pomenit respectivul op, nu e pentru că ne-am referi la el și la președinții României ultimilor 25-26 de ani.
Suntem mai degrabă atrași de o apariție mai recentă – Guvernul din umbră, București – 2009, o carte mult mai actual și cu detalii despre oculta mondială. Cu implicații plauzibile asupra a cel puțin ultimii doi președinți ai României și poate chiar a primului ministru, Dacian Cioloș. Un om sobru, profesionist, sec, dar și o apariție insolită asupra devenirii căruia au trudit, se pare, multe forțe din străinătate. Cunoscute sau nu.
De la preluarea mandatului de către președintele Klaus Iohannis, susținut de PNL și PDL, s-au simțit eeforturile domniei sale de a se lepăda de Traian Băsescu. Precum e și întrebarea: Te lepezi de Satana?… Dintru început, le-a cerut angajaților Administrației Prezidențiale mai multă ordine și disciplină, cerându-le imperios să vină la program la ora 8,00 fix, iar întârzierile nemotivate se sancționau. Cam în aceeași vreme a interzis expunerea fotografiilor ex-ului și expiratului Traian Băsescu în Sala Conferințelor de presă ale Președintelui în funcție. Și mi se pare normal. Ceva mai târziu a schimbat site-ul Administrației Prezidențiale, eliminând imensele fotografii cu Traian Băsescu, pe care le-a înlocuit cu altele și mai mari cu domnia sa și cu Prima Doamnă.
Din țară, dar mai ales din străinătate: Florida, Bruxelles, Viena ori singur la Berlin.
Dacă lui Traian Băsescu i se spunea Dictatorul sau președintele-jucător, nici lui Klaus Iohannis nu-i lipsesc apelativele. Ba de turist, ba de tăcut, de cinic ori de extravagant în gandoarea cu care tot extinde și modernizează Vila Lac 3 de la Snagov. Nici cu casele nu stă Iohannis mai prost decât Adrian Năstase, doar Năstase patru case, în vreme ce el Iohannis-șase case!!! La fel ca și Traian Băsescu, fostul Primar General al Bucureștilor, nici primarul Sibiului – Klaus Iohannis nu a rămas fără case ca edil al Sibiului.
Cum se vede, puterea corupe. Puterea îl face pe om, neom. Iar cât îi privește pe oamenii lui Traian Băsescu, ei bine, majoritatea au fost reșapați și fac parte și din Regimul Iohannis!
ION PREDOȘANU

P.S. Nu-i de glumit cu sindicatele cadrelor militare disponibilizate, nemulțumite de măsurile luate de Guvernul Cioloș privind înăsprirea – prin Ordonanță de Urgență – condițiilor de pensionare a cadrelor armatei, de la cel mai mic până la cel mai mare ofițer, începând cu data de 1 ianuarie 2016! Au protestat ieri în Piața Victoriei și, probabil, că un se vor opri aici. Multe mai are și Cabinetul Cioloș pe cap: ba a oprit finanțarea la Căminele de bătrâni organizate în spitalele desființate de nemernica guvernare Emil Boc(PDL!) și Palatul Victoria a anunțat prelungirea cu încă două luni a milei statului; Importantă mi pare a fi contestarea la Curtea Constituțională a României de către Guvernul Cioloș a pensiilor speciale acordate de către Parlamentul României aleșilor locali(primari, viceprimari și președinți ai Consiliilor Județene). Deie Domnul mai multă minte celor de la CCR și chiar curaj, întrucât și președintele Klaus Iohannis are vreo trei mandate de primar al municipiului Sibiu și a promulgat Legea pensiilor speciale și ca principal beneficiar. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here