Ca la noi, la nimeni / Criză politică de vară fierbinte?!

Un liberal, fie el şi suspendat, dar bun amic cu Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al noului PNL sau noului PDL – cum vreţi să-i spuneţi noii construcţii ce face parte din Partidul Popularilor Europei – mă întreba ieri, la o cafea pe care şi-a plătit-o fiecare, ce cred că se va întâmpla în vara asta. O vară fierbinte şi la propriu şi la figurat. Dar şi în lumea politică, a cărei criză a declanşat-o preşedintele Klaus Iohannis.
ZIUA DRAPELULUI, A TRICOLORULUI, FORMALĂ. Patriotismul de paradă face ravagii. În Bucureşti şi în capitalele de judeţ – fireşte, şi la Târgu-Jiu – armata, câtă mai e, jandarmeria şi autorităţile locale ar participa cu mare grăbire la depuneri de coroane de flori. Şi cam atât. M-am deplasat pe ruta Peştişani-Târgu Jiu şi retur, iar prin Oraşul lui Brâncuşi am mers mult pe jos. Ei bine, dar din păcate rău!, nicăieri n-am văzut să fluture mândrul nostru TRICOLR. Cu excepţia celui de la Palatul Administrativ, alături de cel al Uniunii Europene.
Ca să nu mint, la revenirea acasă am trecut pe lângă un microbuz al unei firme de transport persoane – RĂDUCU SRL -, singura care s-a gândit şi la TRICOLOR. Pus pe bordul microbuzului. Măcar aşa, dacă pe la alte instituţii şi case particulare n-am văzut nici un drapel al României!
MeReU CONFIRMĂ CĂ BĂSESCU=IOHANNIS. Mai mulţi analişti politici s-au luat cu mâinile de cap şi apreciază, la unison, că nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe al Româniai de către preşedintele Klaus Iohannis, nu doar că încalcă legea, dar este şi o imensă gafă. Dacă Ion Spânu se-ntreabă încă din titlu dacă “A fost sau nu a fost Mihai Răzvan Ungureanu agent al unui serviciu de spionaj străin?”, colegul şi patronul site-ului www.contidianul.ro, distinsul scriitor şi jurnalist Cornel Nistorescu argumentează clar: “Klaus Iohannis – un pas înainte, doi paşi înapoi”.
Chiar nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu conduce la ideea susţinută de Dan Dumitrescu în Jurnalul Naţional cum că “Însuşi Mihai Răzvan Ungureanu pune semnul egalităţii între Băsescu şi Iohannis”.
GUVERNUL PONTA, PERFORMANT. Ne place sau nu ne place, Guvernul Victor Ponta are rezultate. Confirmate de EUROSTAT, mai ales la creşterea economic şi măsurile social-liberale cu efect benefic pentru populaţie. Unele nesperate de bune, conform cu programul de guvernare al USL. Şi oricum concrete, incomparabil mai bune decât cele însăilate pe hârtie de un guvern din umbră al PDL-PNL – alintat de Iohannis ca “Guvernul meu!” (impropriu, fiind vorba de un Guvern al Românaei!) – ce l-ar avea prim-ministru pe Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei guvernelor Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. Ambele picate prin moţiuni de cenzură, venite după grandioase proteste şi mitinguri de stradă. Acum, gazul pe foc l-a pus preşedintele gafeur şi presupus gânditor “anticomunist privat” – Klaus Iohannis. Va fi o săptămână de foc, de fapt, pentru clasa politică din România. Când în Parlament se dă testul majorităţii pentru validarea/invalidarea reşapatului Mihai Răzvan Ungureanu la cârma SIE!!!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here