Ca la noi, la nimeni – Cum de s-a furat, la Pandurii, ca-n codru?!

Mi-e greu ca, ştiind viaţa echipei şi clubului FC Pandurii mai mult din exterior, să emit judecăţi de valoare competente. Doar nişte opinii de om dezamăgit şi chiar scârbit de unii oameni din fostul Consiliu de Administraţie al FC Pandurii SA, pe care-i cred aproape la fel de vinovaţi ca pe groparii echipei Pandurii: Marin Condescu şi Narcis Răducanu. Bag de seamă că Marin Condescu, cel uns cu toate alifiile, a păcălit şi instanţele de judecată şi are hotărâre definitivă că aproape falimentara echipă de fotbal Pandurii îi mai este datoare. Ca şi cum cele patru vile pentru cele patru fete cucuiete – de la două mămici, cea mai nouă şi cea de-a doua fiindu-i fostă secretară – le-a făcut cu banii de lider de sindicat. Nu şi cu furtişagurile de la transferuri ori din comisioanele ce singur şi le semna şi le înhăţa din vistieria clubului Pandurii. Nea Marinuş zis şi Condescu, probabil că lua şi din banii sindicaliştilor minieri dintr-un condei. Având această teribilă experienţă încă de la înfiinţarea vacii de muls numită federaţia sindicală mine-energie, sau cam aşa ceva, s-a simţit cel mai bine pe vremea PDL şi a mafiotului Traian Băsescu, pe care l-a slujit cel mai mult. Ce dacă au apărut în Consiliul de Administraţie un primar PSD în persoana lui Florin Cârciumaru şi un preşedinte de Consiliu Judeţean ca Ion Călinoiu, poreclit costree pe vremea când era doar inginer agronom la CAP Teleşti. Unul atât de priceput încât nu deosebea grâul de secară şi nu ştia ce-i aia costree!Pare-se că pe preşedintele Narcis Răducan tot el l-ar fi adus, om cu o leafă de barosan în multinaţională. Ceva în euro cu mai multe zerouri. Treaba a mers cât a mers, banii de la CEO veneau, de la Primăria Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj la fel. Trai pe vătrai. Încât s-a ajuns la o datorie de vreo 6 milioane euro!Dintre firmele private doar ARTEGO – firma patronului şi finului om de cultură Viorel David – mai contribuia la bugetul echipei de fotbal din care se înfruptau inclusiv fii ai membrilor Consiliului de Administraţie! În rest, doar bani publici. Furaţi ca-n codru!!!
*
În insolvenţă, culmea, a mai intrat şi altă echipă de fotbal finanţată din banii statului, adică din banii publici, Gaz Metan Mediaş! Adică, din banii publici fură cei ce le au cu furatul.
*
Mai nou, guvernul a dat o ordonanţă şi primăriile pot contribui cu până la 5% din bugetul propriu la susţinerea sportului. La Botoşani, finanţatorul FC Botoşani – Valeriu Iftime a refuzat banii publici. Şi deci şi imixtiunile politicienilor în treburile clubului. Ne-am fi aşteptat ca FC Pandurii să fie o echipă muncitorească. Cu mineri şi energeticieni obligaţi să-şi plătească abonamentele tot anul ca să aibă, probabil, Marinuş Condescu ce păpa! La anul, Târgu-Jiul va avea stadion de fotbal, dar echipă de fotbal în prima ligă ba! Culmea este că FC Botoşani se comportă ca o echipă muncitorească, şi care pune osul la treabă. Iar ca populaţie şi putere economică urbea Botoşani şi judeţul Botoşani nu cred să se poată compara cu Gorjul.FC Pandurii este prin Liga a II-a, prin Divizia B, cum se spune, şi nu ştie dacă are antrenor şi teren unde să joace. În schimb, FC Botoşani, cea nesprijinită politic sau de stat, este tot în Liga 1. Şi FC Pandurii a avut antrenori buni. Doar conducătorii au fost hulpavi. Mi-a mers la inimă o scurtă declaraţie a antrenorului echipei botoşănene, Costel Enache: „Sunt mult mai liniştit. Nu mai dau cu capul de tavan, mă regăsesc în lucrurile simple. Încerc să iau viaţa aşa cum e şi să fac tot ceea ce pot să fac.”Am citat nişte frânturi dintr-o declaraţie a unui om destins. A făcut 1-1 cu GFR Cluj-Napoca (clubul finanţat de firma austriacă ce defrişează pădurile României, cu voie de la conducerea ţării şi de la Coana Evropa!) şi a bătut pe FC Dinamo la ea acasă, cu 1-0, rezultate ce descriu mult mai bine ce poate să facă un club privat şi modest în comportament. Restul sunt detalii. Să-mi spuneţi, stimaţi cititori, şi mie, când pleacă Marin Condescu de la insolventa Pandurii. Ori câinele de la măcelărie nu pleacă niciodată, mi-aţi putea da replica!
Ion PREDOŞANU

P.S. De când a renunţat la Buletinul de Baia de Fier şi nu mai poate lansa minciuna cu „gorjenii mei”, un fost foarte important personaj politic a luat-o pe mirişte. PSD poate fi liniştit. Nu mor caii când vor câinii! (Ion PREDOŞANU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here