Ca la noi, la nimeni – Dragnea faţă cu remanierea şi cu Legea salarizării unitare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, lasă impresia că Guvernul Grindeanu este la mâna lui. Şi-l tot monitorizează, anunţă analize care nu mai au loc şi alte vorbe-n vânt.
Ba face remanieri, ba nu mai face, ieri a anunţat că va face, dar nu-l schimbă pe primul ministru Sorin Grindeanu şi PSD nu introduce moţiune de cenzură. Iar primul ministru îşi vede serios de treabă, spunând că sunt utile criticile, dar stabilitatea este de preferat!
Aşa că, scandalul mocnit din PSD pe care Liviu Dragnea nu-l recunoaşte nici întors pe-o parte şi pe alta în două ore de interviu cu Mihai Gâdea. Eu ştiu că, de regulă, nu iese fum fără foc!
Legea salarizării unitare a bugetarilor este în Parlament şi a trecut de Camera Deputaţilor, fiind votată inclusiv de cinci deputaţi PNL. Dar, ca să-şi dea importanţă, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea e pus pe critici. L-a deranjat că primul ministru Liviu Dragnea, a lipsit din Parlament. Dintr-un motiv foarte simplu: n-a fost invitat nici măcar de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
L-ar mai fi dorit şi pe ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, ca să susţină legea salarizării în faţa Camerei Deputaţilor şi, mai ales, să vorbească despre sustenabilitatea ei. Numai că, ce să vezi, ministrul Viorel Ştefan plecase de la ora 9.00 la Paris, spre a semna un document important la care România este parte.
Ministru Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, conform poveştii cu drobul de sare se teme ca preşedintele Klaus Iohannis să nu întoarcă Legea salarizării.
Aici i-a dat o mână de ajutor Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, lămurind-o: „Olguţa este mai îngrijorată, sper totuşi ca Iohannis să nu întoarcă Legea salarizării. Este o lege care pune ordine în sistem. Deocamdată. Să ieşim cu ea, să înceapă dezbaterile serioase în Parlament. Nu putem spune că o întoarce Preşedintele când încă nu a fost prezentată. Dar este bine să se ia măsuri de siguranţă pentru că ne interesează ca până la finalul acestei sesiuni să fie în vigoare.”
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here