Ca la noi, la nimeni – Fără strategii, noul PNL „stă prost” cu comunicarea!

Prin sediul din Aleea Modrogan, al fostului PDL, unde s-a instalat noul PNL, mai mulţi liberali de tip nou se văicăresc fiind nemulţumiţi de împărţirea funcţiilor la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Desigur, nemulţumirile le au faţă de conducerea partidului.

Cu toate acestea preşedintele Ludovic Orban susţine că „poate or fi unii nemulţumiţi, dar mie personal nu mi s-a plâns niciun liberal rămas cu buza umflată.” La Senat, înlocuirea lui Mario Oprea cu Iulian Dumitrescu ca lider de grup i-ar fi creat o frustrare Alinei Gorghiu, care viza şi ea postul. În vreme ce la Camera Deputaţilor, Ludovic Orban n-a îndrăznit să se atingă de liderul de grup Raluca Turcan, şefa organizaţiei Noul PNL Sibiu.

Dar deputatul Cătălin Predoiu a fost schimbat în Biroul Permanent cu Benoni Ardelean, mult mai fidel preşedintelui Ludovic Orban.

Aceste mici, dar importante schimbări au provocat nemulţumiri mai multor liberali vopsiţi în populari europeni decât ne-am fi aşteptat. Liderul noului PNL, Ludovic Orban, admite că există tensiuni în Modrogan şi că nu-s excluse unele frustrări: „Nu neg că poate or fi unii nemulţumiţi, ştiu eu, dar nimeni nu mi s-a exprimat în discuţiile pe care le-am avut cu ei fie personal, fie în cadrul grupurilor parlamentare, fie la dezbaterea de la Neptun.”

El Lider Maximo al noului PNL apreciază că la comunicare partidul stă „foarte prost”. Totuşi, pretinde că are o strategie pentru a remedia această situaţie: „Până la sfârşitul anului, obiectivul este să adoptăm strategia politică şi strategia de comunicare, să se dea exact rolul fiecărui membru al partidului în funcţie de ce poziţie ocupă în dispozitivul de comunicare al partidului.

Obiectivul meu este să apropii partidul de cetăţean, să comunicăm prin toate canalele posibile de comunicare, de la comunicarea media, până la comunicarea directă.”

Nenorocul sau ghinionul lui Ludovic Orban este că a început să bată drumul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc primul termen al contestaţiei depuse de DNA la decizia prin care actualul lider al noului PNL fusese achitat, pe fond, în dosarul de corupţie care l-a scos din cursa pentru Primăria Capitalei, în primăvara lui 2016.

Ca să obţină o amânare, Ludovic Orban le-a spus judecătorilor că vrea să dea o declaraţie de inculpat în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că şi-a folosit influenţa politică atunci când i-ar fi cerut 50.000 euro omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu spre a-şi promova imaginea în campania electorală.

Declaraţia de inculpat o va depune pe 9 octombrie 2017. Ce va urma, nu se poate anticipa. Complicate sunt căile Domnului. Dar şi ale comunicării!
Ion PREDOŞANU

 

P.S. Eu, unul, regret că deputatul Mihai Weber a refuzat postul de ministru al Apărării Naţionale, motivând că are multe proiecte politice la nivelul judeţului Gorj şi că, din acest motiv, nu poate accepta demnitatea de membru al Cabinetului Tudose. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here