Ca la noi, la nimeni – Foamea de Putere

Scump la vorbă, de obicei, chiar dacă se exprimă pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis fuse extrem de vocal în urmă cu o săptămână. La fel ca şi Luluţa din fruntea DNA-ului. Care s-a mai şi fâstâcit la întrebarea dacă-i o simplă coincidenţă chemarea primului ministru Victor Ponta la DNA cu depunerea Moţiunii de cenzură a PNL, Laura Codruţa Kovesi trăncănind despre căderea iminentă a Guvernului Ponta. Şi-a mai scos un porumbel din guriţă, cum că Ponta fusese citat în urmă cu câteva zile, când în realitate, abia joi, pe la ora 16.15 la Guvern i se comunicase telefonic. Deci cu nici 24 de ore mai înainte, cum avea să explice şi să dovedească primul ministru.
Mirarea imensă a produs-o preşedintele Klaus Iohannis. La ora 11.00, primul ministru s-a prezentat ca orice om normal la chemarea procurorului Jean Uncheşelu, unde i s-a spus că-i suspect în cazul Dan Şova. Numai că acuzele ce i s-au adus erau vechi, de vreo 7-8 ani, majoritatea prescrise, iar aceea cu spălarea de bani demontabilă prin declaraţia sa de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Iar traficul de influenţă cu numirea lui Dan Şova ca ministru trasă rău de păr. Doar n-avea de unde să viseze cei doi, prin 2007-2008, că Victor Ponta va ajunge preşedintele PSD şi prim ministru!
Herr Klaus Iohannis a premeditat totul. Îl chemase la el pe Victor Ponta şi i-a cerut demisia insistent. La ora 13 a ieşit cu o declaraţie în care explica în 20 de secunde trebşoara. Grăbindu-se ca fata mare la măritiş. Nu-i exclus ca directorul SRI, Eduard Hellvig, informat de subalternii domniei sale să-l fi convins pe preşedinte că-i totul real. Chit că SRI nu apărea în comunicatul DNA, tradus şi în limba engleză, ca alte dăţi că ancheta asupra lui Ponta s-ar fi realizat şi cu sprijinul SRI. Victor Ponta n-a muşcat momeala şi s-a sfătuit cu amicii şi colegii de partid şi cei din alianţa de guvernare. A refuzat să-şi depună demisia şi nici n-ar fi avut de ce!
Interesant, Augustin Zegrean, preşedintele CCR, a dat planurile lui Iohannis peste cap. Care-i fluturase pe la nas lui Ponta inclusiv varianta suspendării. Prin intervenţia sa, Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României a demonstrat că, în cazul lui Victor Ponta, legea nu lasă loc de manevre: „Dacă (premierul, n.m. I.P.) nu este membru al Parlamentului poate fi suspendat de preşedinte. Preşedintele trebuie să ceară urmărirea lui de către Parchet şi în situaţia asta poate să dispună suspendarea. Aşa scrie la lege. Întrebat dacă, totuşi, e posibilă o „forţare” a suspendării, Zegrean a dat de înţeles că „în România totul este posibil, adăugând: „Păi cum s-o forţezi dacă la lege scrie cum trebuie făcut? Poţi să forţezi, poţi să faci ce vrei, dar legea e altfel”.
Din capcana întinsă de SRI, chiar dacă intenţionat nu apare în comunicatul DNA, dar a fost implicată clar, preşedintele Klaus Iohannis mai are şansa de a scăpa dacă se va rupe de tentaculele ce încearcă să-şi definitiveze priza în jurul lui. Şi să încerce o evadare în direcţia poporului care l-a ales, singurul ce l-ar mai putea, dacă şi el realizează şi vrea acest lucru, să redevină aşa cum l-a perceput o mare parte din electorat – un Preşedinte liber şi patriot. Şi să facă la fel cum promitea o altfel de politică în România lucrului bine făcut.
Probabil că şi amicul lui, Eduard Hellvig, a fost intoxicat şi l-a păcălit mai mult fără să dorească acest lucru pe Herr Iohannis. Obstacolele în faţa planului diabolic şi demn de Traian Băsescu au fost, deocamdată, Victor Ponta şi Parlamentul.
Se vede de la o poştă că opoziţia a pregătit nedemocratic răsturnarea Guvernului Victor Ponta. Dacă are sânge în organe s-o facă astăzi prin votul în plenul Parlamentului! Da nu nu, nu.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here