Ca la noi, la nimeni – Generalul Oprea face şi desface!

Ca să vezi cât de mare a ajuns generalul făcut mare în grad, parcă de Traian Băsescu, la apelul de seară. Gabriel Oprea şi-a încropit un partiduleţ din firimiturile de parlamentari retraşi din diverse partide, pe listele cărora fuseseră aleşi. Avea nevoie Guvernul Boc de o susţinere şi UNPR-ul lui Gabriel Oprea a fost soluţia imorală şi ilegală.
Când fostul primar „care este” al sectorului 5, Marian Vanghelie vorbea prin echipa lui de comunicare, de după gratii, că generalul Gabriel Oprea a pus mâna pe Justiţie, atrăgându-i atenţia primului ministru Victor Ponta de pericol, mai nimeni nu l-a băgat în seamă. Şi totuşi gura ex-primarelui fără Bacalaureat adevăr grăia. Mai nou, ce n-a reuşit opoziţia firavă a PNL fie ea şi blindată cu vârful de lance Klaus Iohannis, cel care promisese o altfel de politică ce seamănă al naibii de mult cu a Băsescului, ameninţă s-o facă vicepremierul Gabriel Oprea prin retragerea din alianţa de la guvernare.
Culmea este că şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, îi cântă-n strune lui Gabriel Oprea. Prezent la şedinţa CSM de ieri, ministrul Cazanciuc fuse întrebat dacă a trecut la UNPR cu Ministerul Justiţiei cu tot. A spus că nu, dar „Avem o decizie de coordonare a Ministerului Justiţiei la nivelul Guvernului de către vicepremierul Gabriel Oprea.” Exact ceea ce susţinea şi Marian Vanghelie. Iar Gabriel Oprea îşi arătase intenţia de a o păstra pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, pentru un nou mandat. Şi uite-aşa, cu susţinerea DNA-SRI, UNPR a ajuns la 70 de parlamentari şi va mai creşte pentru că Gabriel oprea le oferă multor parlamentari cu probleme aripile ocrotitoare ale DNA-SRI!
Motivul? A băut o cafea cu Vasile Blaga degeaba, dar s-a întâlnit şi cu preşedintele Iohannis. Cel care s-a antepronunţat contra modificărilor – pe ici, pe acolo – a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Cum Klaus Werner Iohannis i-a suflat în gură generalului preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, nici el nu vrea modificarea schimbării. Pe care-o consideră „pe furiş”, în condiţiile în care de ea ştie toată lumea.
Senatul aprobase tacit cele 22 de proiecte de modificări din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, dar decizională este Camera Deputaţilor. CSM a dat aviz negativ celor 22 de modificări ale Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, printre prevederile cu care magistraţii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese şi modificarea condiţiilor privind luarea măsurilor de arest preventiv. Ce-i drept, avizul CSM este consultativ, iar Camera Deputaţilor îşi vede de treabă şi dezbate modificările.
Acelaşi CSM a mai luat în dezbatere şi un raport secretizat – Raportul Inspecţiei Judiciare asupra declaraţiilor unui general SRI care consideră Justiţia un câmp tactic al serviciilor de informaţii. Oricum, se ştie că vicepremierul Gabriel Oprea o apără pe Laura Codruţa Kovesi, cât şi DNA-ul. Numai de climat democratic nu mai poate fi vorba.
Iar primul ministru, Victor Ponta, se pare că s-a dus undeva să se opereze la piciorul accidentat. E foarte posibil ca Gabriel Oprea să fi rămas la comanda Guvernului. Pe care, deocamdată, cu toate ameninţările lui nu are de gând să-l părăsească. Doar că ia decizii cum îl taie capul.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here