Ca la noi, la nimeni – (In)Justiţie inumană sub Iohannis!

Aşa cum scriam şi ieri, Scrisoarea deschisă a unor senatori, în frunte cu Preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, – a stârnit un val de reacţii dure ale pretinşilor liberali de azi. Care au mers până la semnarea unei petiţii contra lui Tăriceanu, ce îndrăznise să se pronunţe în cazul încarceratei pe nedrept Mariana Rarinca şi cerea preşedintelui Klaus Iohannis să ia măsuri. Sau cel puţin o poziţie din înălţimea funcţiei sale de principal om în stat. Ah, ce greşeală. Cei ce credeau în vorba fără fond România lucrului bine făcut şi în alte lozinci de fanfaron ahtiat după voturi, – cum ar fi aceea că pentru el ca preşedinte apărarea omului simplu este mai presus de stat!!!! – să se potolească. Necunoscător al Constituţiei şi cu nişte Consilieri ageamii, preşedintele Iohannis a uitat ori n-a ştiut niciodată că el poate participa la şedinţele Consiliului Suprem al Magistraturii şi să le prezideze. A zis, despre Cazul Mariana Rarinca, ceva în zeflemea, de genul „Că Doamna Rarinca ar fi avut ghinion!”
Între timp, vreo trei membri marcanţi ai PNL, în frunte cu Senatorul Corneliu Dobriţoiu, cu obârşii gorjene, cu deputatul Tinel Gheorghe, şi cu însuşi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban i-au dat dreptate lui Tăriceanu cerând demisia ori demiterea abuzivelor Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA.
Dar vorba actorului, eseistului şi prozatorului Dorel Vişan: Nu statul administrează, ci oamenii statului.” Adică nu statul încă numit România este de vină, ci preşedintele său, başca vârfurile (in)justiţiei precum Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ, şi Laura Codruţa Kovesi, procuorul şef al DNA. Două dintre cele numite de Traian Băsescu, “Cel care se laudă că fac parte dine „echipa lui”. Ce mi-e echipa lui Băsescu, ce mi-e echipa lui Iohannis. La fel de inumane sunt amândouă”.
Parteneriatul Stanciu-Kovesi generează suspiciuni rezonabile, prevăzute ca fapte incriminate de actualele Cod Penal şi Cod de Procedură Penală. Un parteneriat clamat de Livia Stanciu, preşedintele cu fustă al ÎCCJ, la bilanţul DNA. În dispreţul tuturor. Inclusiv acest parteneriat fiind un abuz!
În lumea liberă, nimeni nu poate accepta încarcerarea unor oameni nevinovaţi. Cu excepţia abuzivelor Livia Stanciu şi Laura Codruţa Kovesi ori a apărătorului lor – preşedintele Pinocchio Klaus Werner Iohannis. Bag de seamă, că pe Iohannis îl interesează mai mult unde îşi va petrece viitoarea vacanţă, după aceea din Insulele Madeira. Motiv să facă o vizită fulger pe Litoralul românesc, să vadă dacă-i convine Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu şi, mai ales, a lui Traian Băsescu, de la Neptun. Ori va găsi un loc mai ferit de ochii lumii, neştiindu-se dacă va merge cu Prima Doamnă ori o va chema la el, pentru consultări bănuim, pe nemăritata Alinuţa Gorghiu-Dej.
Oricum, lumea Justiţiei este în fierbere. O Scrisoare deschisă a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România îi solicită de urgenţă înscrierea pe ordinea de zi a primei şedinţe a CSAT a situaţiei din (In)Justiţie. UNJR arătându-se „profund îngrijorată de situaţia devoalată de declaraţiile publice(…) prin implicarea serviciilor secrete în justiţie dincolo de limitele legii.” La arestarea lui Toni Greblă, pe atunci judecător al CCR, mai mulţi judecători s-au plâns de presiunile pe care le face SRI asupra lor. Cazul Toni Greblă a fost înmormântat, Toni Greblă a demisionat din pricina binomului DNA-SRI, iar nedreptăţile merg mai departe. Pe lângă Mariana Rarinca, anul trecut au mai făcut puşcărie încă 128 de cetăţeni ai României lucrului bine făcut degeaba. Adică, nevinovaţi!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here