Ca la noi, la nimeni – Lecţia Curţii de Apel Piteşti!

389

După ce s-au întâmplat atâtea evenimente politice, şi nu numai, în cursul zilei de miercuri, rămân la părerea că lovitura primită de familia Carmen şi Klaus Werner Iohannis în urma deciziei definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Piteşti rămâne cea mai importantă pentru toţi românii care mai cred în dreptatea justiţiei. Şi nu sunt puţini, aşa cum nu sunt puţini nici magistraţii de bună credinţă.
Dacă devenise folclor sintagma „Năstase patru case”, de ieri nu mai este valabilă aceea cu „Iohannis şase case!” Întrucât decizia Curţii de Apel Piteşti prin care familiei Iohannis i s-a respins contestaţia în anulare rămâne definitivă şi irevocabilă!
Practic, magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunţat în cazul uneia dintre cele şase!!! Case pe care familia Iohannis le-a cumpărat în Sibiu „cu banii de pe meditaţii”, aşa cum încerca să ne aburească alesul cel mai ales al neamului românesc. Am început cu pierderea procesului, hotărârea fiind, cum am mai afirmat, definitivă şi irevocabilă.
Să facem puţină istorie a tărăşeniei. Impunătorul imobil se află pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29, din centrul municipiului Sibiu. Jumătate a fost cumpărat de actualul preşedinte al României – pe atunci primar al Sibiului – şi de către soţia domniei sale la începutul lunii iunie a anului 1999. Imobilul fusese parte din averea soţilor Maria şi Elisei Ghenea, iar după decesul acestora casa a ajuns în proprietatea statului român.
În cursul anului 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi de bună credinţă, dar în 1999 contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. După aceea, imobilul a ajuns în proprietatea familiei actualului preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.
Mai apoi, familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015, nemulţumit. Preşedintele Klaus Werner Iohannis şi-a consultat avocaţii şi a făcut recurs, acesta fiind respins de Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia luată de Tribunalul Braşov. A urmat altă, nemulţumire şi consultarea unor avocaţi. Carmen şi Klaus Werner Iohannis au solicitat atunci strămutarea dosarului. În luna aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condusă de „imaculata” Livia Stanciu, a admis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de apel Piteşti care trebuia, ieri, să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de Familia Iohannis.
Contrar aşteptărilor, stupoare! Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins contestaţia în anulare formulată de Familia Iohannis. Este foarte posibil, astfel, ca după pierderea în justiţie a uneia dintre case, preşedintele României să mai piardă şi la capitalul de imagine. Va plăti cheltuieli de judecată către mai mulţi petenţi. Rămâne cu ghinionul! Nu este exclus ca şi Referendumul cu cântec aprobat în Parlamentul României să fie transformat în renunţare. Acestea toate vor avea efecte devastatoare asupra imaginii domniei sale.
Dar nu numai despre imagine este vorba. Jurnalistul de investigaţii Adrian Ursu opinează: „Cred că există temeiuri pentru redeschiderea acţiunilor împotriva Familiei Iohannis.”
Repet, Decizia Curţii de Apel Piteşti este irevocabilă, nemaiexistând nicio modalitate de a o ataca! În sfârşit, se respect art. 16 din Constituţia României care ne spune limpede că: „Nimeni nu este mai presus de lege.”
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here