Ca la noi, la nimeni – Lovitură de stat eşuată, de Palat!

Dacă asta-i România lucrului bine făcut, atunci eu sunt popă! Iar Alina Gorghiu călugăriţă. Chit că-i nemăritată şi a spart deja casa fostului deputat PDL Bogdan Olteanu. Care, om deştept, şi-a dat seama de greşeala comisă şi s-a întors la soţie şi copii.
Plenul Camerei Deputaţilor va vota, astăzi, cererea trimisă de DNA în cazul presupuselor vinovăţii ale primului ministru, Victor Ponta. Laura Codruţa Kovesi a făcut nişte declaraţii în care a vorbit gura fără ea. Pe de o parte încerca să ne convingă fără succes că nu exista o legătură între chemarea la DNA a primului ministru, în calitate de suspect în cazul Dan Şova, la depunerea Moţiunii de cenzură din partea PNL. Dar i-a scăpat un porumbel din gură glăsuind despre căderea întregului Guvern. Ceea ce s-ar petrece doar dacă vineri Plenul Parlamentului ar vota moţiunea de cenzură. Cum ieri, PSD a avut o reuniune la vârf în care-au dezbătut cazul Victor Ponta, iar sâmbăta trecută liderii partidelor ce formează coaliţia la guvernare şi-a reînnoit ataşamentul pentru Victor Ponta şi programele actualului Guvern este aproape sigur că moţiunea va cădea. Victor Ponta poate fi acuzat de multe, de Pactul cu Diavolul Traian Băsescu, de nominalizarea puşcăriabilei Alina Bica(ex-DIICOT) şi a Laurei Codruţa Kovesi (încă la DNA!). Şi câte şi mai câte. Cert este că biroul de statistică al Comisiei Europene EUROSTAT confirmă că România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Şi Institutul Naţional de Statistică Economică a anunţat, ieri, că pe luna aprilie salariul net a urcat la 1857 lei.
Ştiindu-se nevinovat, primul ministru Victor Ponta n-a muşcat din momeala pescarului de case – parcă şase la număr – preşedintele Klaus Iohannis. Care la fel ca şi Ion Ilici Iliescu nu are copii, dar nici n-a înfiat pe nimeni. Banii de pe meditaţiile la fizică – unde nu se înghesuie nimeni! – i-ar fi băgat, cică, în case. Şi totuşi două dintre case le-a obţinut ilegal – ca primar, că doar seamănă leit cu Traian Băsescu – şi le-a pierdut.
Schimbarea unui prim-ministru prin decizia unui procuror ar fi fără precedent. Prim miniştrii şi guvernele cad pe cale legală şi constituţională, dar treaba asta n-o cunoaşte Klaus Iohannis, care s-a apropiat periculos de mult de femeia cu buze subţiri şi mai tinerică decât Prima Doamnă a ţării Carmen Iohannis. Care, probabil, ştie ea de ce nu vine la Bucureşti.
Procurorul Jean Uncheşelu are 26-27 de ani şi e dornic de mărire. Rapidă. Şi totuşi, el a executat un ordin. Anchetatorul Uncheşelu recunoaşte că pentru vreo 17 capete de acuzare nu-l mai poate învinui pe Victor Ponta, întrucât acestea s-au prescris din 2013! Iar infracţiunea de spălare de bani, pentru care a început urmărirea penală a primului ministru, poate fi desfiinţată de orice instanţă corectă. Acuzaţia nu se bazează decât pe raţionamente şi nu pe probe. Ea poate fi foarte uşor demontată în instanţă, utilizând documente publice ce se găsesc pe pagina de Internet a Camerei Deputaţilor. Al doilea apartament de lux în zonă rezidenţială are „imensa” suprafaţă de 33,97 mp şi a fost achiziţionat cu câteva zile înainte de înscrierea Declaraţiei pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe 12 iunie 2008.
ION PREDOŞANU

P.S. Nu voi cita din spusele Preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care prevede că, în cel mai rău caz, viitorii premieri, pe care-i bănuiesc a fi Alina Gorghiu – Elena Udrea pe stil nou – sau Cătălin Predoiu ar putea păţi la fel în două luni, ambii fiind foşti avocaţi ce au emis facturi fiscale ca şi Victor Ponta. Şi ca să ne amuzăm, Elena Udrea susţine: „Cu Cătălin Predoiu premier am căzut din lac în puţ. Şi tot ea afirmă că dacă ea este vinovată în Dosarul Gala Bute, atunci şi Predoiu este vinovat!” (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here