Ca la noi, la nimeni – Nerespectarea Constituţiei, pericolul mare din interior!

În anul acesta, prin participarea preşedintelui României, Herr Klaus Werner Iohannis, la mitingul neautorizat din iarnă în Piaţa Universităţii, practic s-au dat apă la moară protestatarilor care acum ocupă Piaţa Victoriei.
Şi de care nu se atinge nimeni, întrucât îi susţine şi primul ministru Mihai Tudose, care, în setea lui de putere, pare mai aliat cu Iohannis decât cu alianţa PSD-ALDE ce-i susţine guvernul destul de păgubos. S-a ajuns la un asemenea hal de nerespectare a legilor statului şi ale bunului simţ încât un protejat al binomului, pensionar la 43 de ani, l-a lovit cu o armă albă pe un bătrânel de 71 de ani, care se plimba prin faţa Guvernului. Fără ca jandarmii să-l poată reţine pe domnul ce deţine inclusiv permisul de intrare în Parlament cu nr. 0001!!! Cu sprijinul binomului, războiul româno-român continuă.
S-a întărit statul paralel şi a slăbit statul real, atâta cât a mai rămas din el, cu nişte autorităţi blege. Jandarmii amatori şi fricoşi au vrut să-l încătuşeze pe individul Sandu Matei, dar nişte protestatari rebeli l-au scos din mâinile aşa-zişilor jandarmi.
În vremea asta, în Europa se petrec evenimente cu tentă separatistă. Ce-i drept, liderul catalan Carles Puigdemont, căsătorit cu o româncă din judeţul Vaslui, a început să dea înapoi. El a declarat într-un interviu publicat luni în cotidianul belgian Le Soire că rămâne posibilă o altă soluţie decât independenţa în regiunea sa, asigurând că este în continuare pentru un acord cu Spania, relatează Agenţia France Presse.
La 27 octombrie, Catalonia s-a proclamat unilateral republică independentă. Drept răspuns, statul spaniol a preluat controlul regiunii destituind guvernul şi dizolvând parlamentul, pentru a convoca alegeri regionale anticipate pe 21 decembrie, alegeri la care liderul separatist intenţionează să se prezinte, chiar dacă este vizat de un mandat de arestare emis de Justiţia Spaniei, în special pentru „rebeliune”, relatează Agerpres. Numai că în Spania se respectă Constituţia şi există un premier, Mariano Rajoy. Pe când la noi, atât preşedintele Iohannis, cât şi primul ministru Tudose sunt slabi şi permanent în campanie electorală. Unul pentru al doilea mandat şi nu vrea în ruptul capului să supere UDMR, celălalt doreşte să-i ia locul lui Liviu Dragnea la cârma PSD. Chestiune în care este sprijinit pe faţă de numitul Iohannis!
Dacă ne reamintim că primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, se afla în România la Oradea în vremea referendumului din Catalonia şi a rămas la Cluj până a aflat rezultatul votului, putem trage concluzia că nimic nu-i întâmplător! Doar preşedintele Iohannis, primul ministru Tudose şi alţi lideri de paie se pot preface că nu înţeleg nimic.
În anul 1994, am însoţit echipa de fotbal Steaua Bucureşti la un meci cu Bastia, în Corsica. Pe atunci circulau ca bani şi francii francezi şi lira italiană. Acum doar Euro. Ei bine, DCNews anunţa, luni, cu titlul „Independenţă Corsica, Franţa. Victorie zdrobitoare pentru naţionalişti!” Şi este vorba de prima rundă de alegeri. Numai că ştirea are un dram de falsitate. E adevărat, o coaliţie condusă de Gilles Simeoni, primarul oraşului Bastia, din Nordul insulei şi un important lider corsican nu-şi propune independenţa. Totuşi, naţionaliştii care doreau o mai mare autonomie pentru Corsica, dar care nu vorbesc de o independenţă faţă de Franţa, au câştigat alegerile locale şi în 2015, astfel că victoria lor nu a fost tocmai o surpriză, scrie New York Times. Surprinzător a fost scorul zdrobitor obţinut – 45.4%! Liderul Gilles Simeoni a insistat că nu se poate vorbi despre o independenţă a regiunii franceze, într-un interviu pentru Le Monde, publicat luna trecută: „Corsica nu e Catalonia”referindu-se la mişcarea de independenţă din Spania, pe care Madridul încearcă să o oprească. Şi, credem, că va reuşi. Prin respectarea Constituţiei Spaniei!
ION PREDOŞANU
P.S. Cetăţeanul Victor Ponta nu pricepe că PSD va organiza mitinguri de protest contra „Statului paralel” din care face şi el parte ca fin al Naşului George Cristian Maior, fost director SRI? Ori face pe Gică contra de când a rămas fără ciolan? (Ion Predoşanu)

1 COMENTARIU

  1. Da’ nea’ Ion Calinoiu si nea’ Florin Carciumaru o’r face parte din ,,,,statul paralel ? Ca ei au fost ,, statul si puterea in acest judet distrus de neocomunistii din PSD ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here