Ca la noi, la nimeni – Parlamentul European corect, al României cu scandaluri!

Ca să încheiem într-o notă ceva mai optimistă, vom începe cu o mizerie petrecută ieri, 13 septembrie în plenul Parlamentului României. Sămânţa de scandal n-a pornit de la vreun începător din USR, cum ne-am fi aşteptat, ci de la un deputat al Noului PNL nedus la biserică pentru că dintr-o gravă eroare a ajuns taman în Parlamentul României.

Este vorba despre Florin Roman, deputat al Noului PNL, care, profitând că-i ziua de 13!!!, şi-a permis în plenul celor două camere reunite să zică despre Liviu Dragnea că este „un trădător de ţară.” Ca să nu fim acuzaţi că rupem afirmaţia aceasta complet neargumentată din context să dăm citire frazei: „Ce s-a întâmplat astăzi în Comisia de Administraţie este primul pas spre federalizarea Transilvaniei cu acordul domnului Liviu Dragnea, un trădător de neam şi de ţară care oficializează limba maghiară, steagurile secuieşti şi alte însemne doar pentru a vinde ţara la pachet”, a zis numitul Florin Roman, căruia numele de familie – pe care întâmplător îl are şi neromânul Carol Roman -, nu-i dă voie să facă acuzaţii de o asemenea gravitate.

Nicio agenţie de presă sau vreun site bine informat nu explică ce l-a determinat pe acest deputat furios să se exprime astfel, iar mie nu-mi vine să cred că Liviu Dragnea are o asemenea putere şi îndrăzneală încât să fie duşmanul propriului popor.

De aceea, în absenţa altor informaţii, voi relua replica lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului – un om cu scaun la cap, recunoscut pentru poziţiile sale verticale – şi care a sărit în apărarea liderului PSD: „Domnule deputat, cred că vă găsiţi aici din greşeală. Am aflat că aveţi o mare predispoziţie pentru anumite lichide. Când veniţi aici, aveţi grijă să beţi numai apă. Vă rog foarte mult să vă măsuraţi cuvintele”, a zis Călin Popescu Tăriceanu.

O astfel de atitudine nu surprinde din partea celor de la Noul PNL, cărora nimic nu le miroase a bine. Ei o ţin langa numai în minciuni. Ba că nu există creştere economică, ba că nu sunt bani de salarii şi de pensii, deşi situaţiile stau exact invers. Iritaţi că au pierdut alegerile parlamentare de o manieră categorică nu pricep că fără idei clare, fără un program de guvernare şi măcar o minimă decenţă nu au nicio şansă de a ieşi din mocirla în care intră de bună voie şi nesiliţi de nimeni.

*
Vorba eurodeputatului Victor Boştinaru, care-a afirmat, tot ieri, că avem în Parlamentul European un „bun român”. Şi s-a referit la însuşi Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cel care  a afirmat despre „Centenarul României că este important pentru toată Europa.”     Mai mult, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, a mai propus, într-un discurs ţinut în plenul Parlamentului European, la Stasbourg, organizarea summit-ului         Uniunii Europene, la o zi după Brexit, pe 30 martie 2019, la Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar. Deci Uniunea Europeană se va redefini în România, la Sibiu, sub preşedinţia română a Consiliului Europei. Că 2019 va fi anul în care Klaus Werner Iohannis, fost primar al Sibiului în mai multe mandate, va fi în campanie electorală pentru un nou mandat de preşedinte al României – oare simplă coincidenţă?! – sper să nu-l ajute prea mult.

Îmi face o deosebită plăcere să amintesc aici că şedinţa de ieri a guvernului a început cu două veşti bune. Primul ministru, Mihai Tudose, a declarat: „Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului care au făcut posibil ca în mesajul preşedintelui Jean-Claude Juncker s-a făcut o referire la România şi numai pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi toţi în România, eroina acestei poveşti.” Acelaşi premier, Mihai Tudose, ne-a mai zis şi că România deţine funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului.
Ion PREDOŞANU

P.S. Mai ies şi adevăruri la iveală. După dezvăluirile Colonelului în rezervă Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, despre ilegalităţile din Justiţie comise de fostul prim-adjunct al SRI, a mai apărut una. Un ex-şef al SPP scrie pe Facebook următoarele: „Florian Coldea a orchestrat ilegalităţile, dar cu acordul nemijlocit al lui George Maior”. Care Maior George? Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, numit de preşedintele Klaus Werner Iohannis, probabil ca recompensă pentru serviciile aduse în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014. Chiar dacă pe atunci directorul SRI George Cristian Maior era deja naşul de cununie al lui Victor Ponta! (Ion Predoşanu)

1 COMENTARIU

  1. Deci Maior era nasul de cununie al lui Ponta si totusi a fraudat alegerile in favoarea lui Johannis , contracandidatul finului Ponta ? Misto logica nea Predo .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here