Ca la noi, la nimeni – Plecați de sărăcie și de teama incorectei justiții!

459

Încă de vinerea trecută, justiția din Serbia a respins cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță, acordându-i azil politic. Culmea, ne aflăm în fața primului caz azil politic ce se acordă unui cetățean român după Marea Învălmășeală din Decembrie 1989!
SEBASTIAN GHIȚĂ RĂMÂNE ÎN SERBIA, CU AZIL. Practic, Înalta Curte de Justiție din Belgrad a respins cererea autorităților române privind extrădarea fostului deputat PSD Sebastian Ghiță și a stabilit că acesta este eligibil pentru obținerea azilului! Avocatul Lucian Bolcaș apreciază că este o decizie corectă. “Față de probele pe care le-a înfățișat Sebastian Ghiță în legătură cu modul în care s-a desfășurat anchetarea sa, confirmat și de justiția română, care a pronunțat într-un dosar achitarea, este o soluție corectă. Eligibil pentru azil în Serbia, soluția cea mai corectă din partea unei țări care ține ca justiția sa să devină democrată”, a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.
PALMĂ GREA. Așa este apreciată decizia Înaltei Curți de Justiție de la Belgrad pentru justiția din România. “Respingerea extrădării din partea unei țări care aspiră la aderarea la Uniunea Europeană (UE) și care nu renunță la dezideratele europene ale democrației este una din palma cea mai grea care se dă celor care au determinat – prin modul în care și-au bătut joc de anchetare – plecarea din țară, fuga lui Sebastian Ghiță”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș, adăugând: “Este cel mai oribil lucru din lume ca populația unei țări să fie obligată să plece din țară de sărăcie sau de teama unei justiții incorecte”.
TUDOREL TOADER MAI SPERĂ. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni, 30 iulie, că este curios în legătură cu motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat SD Sebastian Ghiță. Întrebat dacă la Ministerul Justiției au sosit documente privind decizia luată de judecătorii din Serbia cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiță, a declarat: “Până vineri la sfârșitul programului nu sosiseră. Voi vedea azi. Imediat ce vom vedea motivele, vi le comunicăm! Statutul pe care l-a primit are caracter provizoriu. În al doilea rând, și eu sunt curios să vedem motivele, să vedem cine l-a trimis în judecată, să vedem probele care au fost administrate, probabil judecătorii sigur au luat în considerare chestiuni de procedură și nu de fond și sigur le examinăm.”(…) “Vedem, analizăm, tragem concluzii”, a dăugat Tudorel Toader. Întrebat dacă consideră că în luarea deciziei Înaltei Curți de Justiție de la Belgrad a contat și faptul că Parchetul General din România a deschis o anchetă penală împotriva procurorilor din dodsarul lui Sebastian Ghiță, ministrul Justiției a răspuns astfel:”Nu am de unde să știu. Cel mult, pot face speculații față de care aș fi rezervat.”
ION PREDOȘANU
P.S. Nu este zi de la Dumnezeu fără ca Preș. Klaus Werner Iohannis să nu sesizeze Curtea Constituțională a României pentru un proiect de lege votat de Parlament. Pretinsul Șef al statului, deși Constituția vorbește doar de Președinte al Republicii România, a solicitat, luni, CCR să admită sesizarea de neconstituționalitate și să constate că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi este neconstituțională, în ansamblul său.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here