Ca la noi, la nimeni – România fără Buget, dar cu rectificări „pozitive”!?

454

Pe lângă numeroasele bâlbe şi nerealizări ale Guvernului Cioloş, pretins tehnocrat, dar apreciat de majoritatea ca format din incompetenţi, iată-ne la sfârşit de noiembrie fără un Proiect al Bugetului de stat pe anul 2017.
În mod cu totul fals, s-a apreciat că România se afla în criză în noiembrie 2015 şi a fost nevoie de „Guvernul meu” ca să se aleagă praful. S-a renunţat la apelativul „Guvernul meu” întrucât acesta devenise, între timp, Guvernul Dezastrului Naţional.
La ore târzii ale după amiezii de ieri n-am putut afla de la incompetenta Anca Dragu, din păcate ajunsă ministrul Finanţelor Publice ca paraşutată din Lună, decât că rectificarea bugetară ar fi fost una „pozitivă”. Dumneavoastră, stimaţi cititori, aţi priceput ceva? Eu n-am înţeles o iotă. Şi nu rectificările sunt marile probleme ale unui guvern, fie el şi cu mandat limitat. Anca Dragu şi Dacian Julien Cioloş ar fi trebuit să prezinte pe masa Parlamentului un Proiect de Buget pentru anul 2017 încă înainte de 15 noiembrie.
Oricărui neavenit din Noul PNL, ca să nu mai vorbesc despre cei de la USR (Uniunea Sabotaţi România sau Uniunea Soros România, alegeţi varianta care vă place!) îi este uşor să dea vina pe guvernarea anterioară, a fostului prim ministru Victor Ponta, pe atunci şi Preşedinte al PSD, pentru nereuşitele lor. Cică ar fi avut de corectat nişte prevederi şi pus la punct norme pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile. Numai că Guvernul Ponta a avut o rată de absorbţie a acestora superioară şi guvernelor dinaintea lor.
Dar când eşti incompetent, nu-i aşa, dai vina pe greaua moştenire. O moştenire în care s-au reîntregit salariile şi pensiile ciopârţite pe timpul Guvernului PreşBăsescu-Boc, s-au achitat datoriile de 20 miliarde euro la FMO, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Iar ca o măsură de prevenţie, Guvernul Ponta depusese la Parlament Legea Bugetului de stat pentru anul 2016. Fără să fi ştiut că acel buget va fi aplicat prost de Guvernul pretins tehnocrat Cioloş!
Şi apropos de prevenţie. Ea este valabilă nu numai în Sănătate, ci şi în economie sau în justiţie. Cum este posibil ca abia acum să se afle că numita Ana Maria Pătru, ex-Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, era amestecată în fraudarea şi prăbuşirea Oltchim. La fel cum la noi, în Gorj, fostul director al CEO, Laurenţiu Ciurel, a preluat ca manager general, apoi ca manager privat, dar tot general, o afacere profitabilă şi acum, prins cu ocaua mică, să se plângă de incompetenţii din Consiliul de Administraţie. De ce n-a făcut-o atunci?
Ion PREDOŞANU

P.S. Cercetări mai noi îi afundă pe Ovidiu Niculescu, director general al Societăţii Române de Radio. Dar şi despre guraliva pretinsă tehnocrată Clotilde Armand, mâna dreaptă a stângaciului orator şi politician de doi lei Nicuşor Dan, despre care aflăm abia acum că s-a înfruptat la greu din cacealmaua Bechtel (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here