Ca la noi, la nimeni – Scandaluri imense după eșecul Referendumului!

524

Duminică seară, n-aș fi avut posibilitatea să știu cu exactitate rezultatele Referendumului pentru redefinirea familiei, ca una formată din bărbat și soție și, dacă dă Bunul Dumnezeu, copii. Datele de la ora 16,00 nu erau deloc optimiste și, din păcate, s-au cheltuit vreo 40 de milioane de euro degeaba. Iar doza mea de optimism s-a dus pe râpă la vale.
Referendumul ar fi fost valid dacă prezența la urne, adică la vot, ar fi fost de 30%, iar 25% dintre voturile exprimate erau valide. Din nefericire, la ora 21,00, Biroul Electoral Central(BEC) a anunțat că nu au fost prezenți la vot decât 3.731.704 până la ora finală a referendumului. În procente, doar 20,41% dintre cetățenii cu drept de vot ai României și-au exprimat opțiunile. Muilt prea puțin. Oricât s-au străduit cei din Diaspora, care-au stat la cozi la Londra, Berlin, Munchen, Nuremberg și pe unde-or mai fi încercat să voteze că tot nu ar fi izbutit să ridice procentul celor prezenți la 30%.
SCANDAL ÎN NOUL PNL. În mod ciudat, deși Noul PNL a votat în Parlamentul României pentru desfășurarea Referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale, nu acest partid poate fi găsit vinovat pentru eșecul de sâmbătă și duminică.
S-ar putea ca desfășurarea Referendumului pe timp de două zile să fi fost total neinspirată. Sâmbătă era zi de lucru, iar la țară, adică în mediul rural, au mai rămas atâtea munci de făcut. Și apoi, văzând că prezența de sâmbătă a fost așa de mică – abia vreo 5,72% -, ce și-or fi zis oamenii: „Nu merită să ne deranjăm!” și nu s-au mai dus duminică în număr mare. Ce-i drept, duminică au participat mai mulți cetățeni din mediul rural, dar nu au fost suficienți.
În afară de alianța pentru familie, care strânsese peste 3 (trei) milioane de semnături pentru această inițiativă legislativă care a fost referendumul, partidele politice nu s-au implicat aproape deloc. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lăsat-o mai moale, el fiind condamnat cu suspendare pentru că-și îndemna social-democrații să iasă la vot la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu. Atunci legea prevedea o prezență de peste 50%, ceea ce nu s-a obținut.
Numărul celor care votaseră pentru demitere depășea 7,4 milioane de voturi, dar intervențiile cancelariilor occidentale l-au lăsat pe președintele Traian Băsescu neclintit de la Palatul Cotroceni. Deși nu a mai exercitat total drepturile de președinte, fiind un fel de Guvernator. Ceva cam cum este actualul Preș. Klaus Werner Iohannis în prezent!
SCANDAL SAU PUCI ÎN NOUL PNL! Deși nu era referendumul Noului PNL, n-o să vă vină să credeți că a existat un puci pentru îndepărtarea de la cârma partidului a lui Orban Ludovic. Fostul copreședinte al Noului PNL, Alina Gorghiu, Cezar Preda, Mihai Toader și mulți alții s-au coalizat pe Facebook și au transmis un mesaj copy-paste pentru demisia lui Ludovic Orban. care a tăcut mâlc, tăcerea fiind ca mierea. Abia luni, vicepreședintele Cristian Bușoi a declarat despre puciul peneliștilor. „Nu este momentul să tulburăm apele”.
ATAC NEAȘTEPTAT, DE LA BRUXELLES. De la sediul PSD nu a ieșit nimeni la declarații, o vreme, după încheierea timpului de votare. Abia mai apoi a cuvântat secretarul general executiv Codrin Ștefănescu, cu tonus, în stilu-i caracteristic.
Surpriza a venit luni, de la Bruzelles. Comisaru european Corina Crețu șterge pe jos cu liderii din propriul partid: „Nu mai accept insulte din partea Guvernului!” Comisarul european Corina Crețu a răbufnit din nou la adresa Guvernului României și a reiterat că autostrada Iași-Târgu Mureș este o prioritate pentru Comisia Europeană, însă Guvernul României nu vrea s-o facă pe bani europeni.
Una dintre explicații ar fi că banii europeni sunt controlați la ultimul cent cheltuit și nu pot fi furați. Dacă-i așa, atunci este grav.
ION PREDOȘANU

P.S. Un aforism al fostului prin-ministru al Marii Britanii din vremea Războilui al Doilea Mondial, Laureat al premiului Nobel pentru Literatură, Winston Churchii zice: „Imperiile viitorului sunt imperiile minții”. Și cum pe oamenii politici nu-i bănuim de prea multă minte, ne așteptăm ca tot Biserica Neamului să izbutească odată și odată să ne aducă în fața unei redefiniri a Familiei. Chiar dacă Alianța pentru Familie de acum, inițiatoarea referendumului din care n-a câștigat nici Țara și nici vreun partid, s-a desființat! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here