Ca la noi, la nimeni – Se îngroaşe gluma!?

Deocamdată, preferăm să considerăm doar o glumă proastă al treilea dosar pe care DNA i l-a făcut Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
În fond, el fusese chemat la DNA pentru vineri, dar nu se afla în Bucureşti. Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat acompaniat de mai mulţi lideri ai PSD, care-l aplaudau. Ceea ce cred că este o greşeală puerilă din partea acestora.
La ieşirea din sediul DNA, nu a făcut nici o declaraţie. Totuşi, mai târziu, bărbăteşte a declarat: “Astăzi am fost la DNA să îmi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii.(…) Resping categoric toate acuzaţiile. Ceea ce spun de ani de zile – că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate – menţin.” Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituirea de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri europene, în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, anunţă un comunicat al DNA. Dragnea Nicolae Liviu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat; două infracţiuni de folosire ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. În dosar mai sunt şi alţi 7 acuzaţi. Prezentul dosar constituit în baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de finanţare de drumuri judeţene. Desigur, toate acestea sunt brodate în jurul Tel Drum SA. Ne pune pe gânduri o postare a avocatului Gheorghe Piperea, consilierul onorific al primului ministru, Mihai Tudose, pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă: “Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit de sistemul pe care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează dl. Dragnea pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumpţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp”. Dacă va izbuti să iasă basma curată şi din acest dosar, ei bine, Liviu Dragnea va fi un Erou! În declaraţia pe care a preluat-o şi Agerpres, dar mai pe larg agenţia DCNews, se insinuează că cineva ar vrea să preia PSD. Tot ce este posibil, dar de ce nu ne spune despre cine este vorba? Din postarea avocatului Gheorghe Piperea se lasă să se înţeleagă că ar fi vorba de cineva din partid, persoană importantă, apropiată lui Klaus Werner Iohannis. Oricum, ştirea cu al treilea dosar al lui Liviu Dragnea este, orice s-ar spune, bomba zilei!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here